Sunday, September 13, 2009

aktiviti weekend di bulan pose..

before kawen kan sangat saspen
alamak, kalau lan2 datang bintulu, duduk rumah ai
takkan nak duduk bilik je bosannye..nak keluar bilik segan kat hosmet
gilo ke duduk bilik je 2 hari berturut2
lagi2 bulan pose nak buat ape haaa

rupenye takdela bosan sangat ye ^_^

dah 3 bulan lebih kawin
setakat ni saye cume pegi miri 2 kali je
selebihnya lan2 datang bintulu tiap2 minggu
weee~~

setiap minggu pun sangat best walaupun cuma duduk rumah je ^_^

contohnye minggu ni:

jumaat
pukul 4.30 petang dah bersedia untuk balik rumah
sambil dipandang serong oleh rakan2 opis heheheh asyik sengih je
yolahhh hubby nak datang yuuu
gembire2~~~

memandangkan bulan pose, trapik jem ya hamat
macam mane bercadang nak masak sekalipun, kalau sampai area housing pukul 5.30 ptg, ape gunenye
sebab tu ai terpakse beli kat pasar ramadhan~~ alasan =p

6.50 pm - lan2 sudah pun sampai hikhik
2 jam je dah sampai..rempit ke
bukak pose mandi2 kemas semayang semua pukul 9 jugak siap..

9 pm - tidoo time
oh..biasenye kalau weekdays ai terus tido pas semayang maghrib pastu mangun tengah malam
morning sickness dah takde, tp keletihan melampau plak muncul bila start je malam..

sabtu
3 am - mangun masak sahur kungkangkungkang kat dapur sorang2..
masak beriye pulak tu
siap masak pukul 4 pagi terus flat..huhu
hosmet mangun sahur gak tp diorang dah siap tapau selalunye..

4 am - sahur dalam bilik =p

5.30 am - tidoq balik~

10 am - bangun tido hahahha..tu pun ai yang mangun dulu
kejut papa mangun baby =p

10 - 1 pm - aktiviti berborak sakan
and then since lan2 dah tukar duit raya kat bank, so kitorang masukkan duit dalam sampul
basuh baju sidai baju lipat baju
main internet
main game
baca novel
pastu amik mase sejam gaduh sapa kena mandi dulu

yay semangat nak kasik duit raya kat budak2 (abaikan rambut cacak2 itu)

1 - 2 pm - akhirnye berjaye mandi n bersiap untuk keluar..

2-5 pm - keluar beli barang dapur or ape2 barang yang tak patut terbeli
akhirnya berjaya beli baju raya kaler purple yang sangat marvelles!
seriously cantik..kain songket and embroided baju
nanti time raya baru boleh tunjuk =p

6 pm - oh minggu ni AFAS jemput bukak puasa kat rumah dia..
so at 6, off we go to Lucky garden

AFAS is my ex-schoolmate back in Science Johore
kebetulan kat utp dia adalah housemate lan2
wife dia Iman
kalau datang UTP/Bintulu dulu before kawen, akan tumpang bilik ai
dulu dia sambung master di UK, and jadi lecturer di UPM
after kawen, terus quit her job, and come to Bintulu to stay with AFAS
great sacrifice kan =) jadi housewife now..
hopefully lan2 tak harap ai benchmark iman ye =p

oh ye iman masak sangatla sedap..ade udang sambal yang macam mak masak..
ade tomyam, ade bubur jagung, ade kuih2
saye makan banyak ok dah lama tak makan banyak macam ni
hasilnye migrain satu malam =p

9.30 pm - balik rumah..penat.....dah lepas bedtime..
sebenarnye kitorang mintak diri sejak pukul 8.30 lagi
tapi sebab dah lama tak jumpa, meleret2 pulak cerita la kan
dah sampai kereta pun sempat borak pasal kereta =p

10 pm - tidoooo

Ahad
3 am - masak sahur macam biasa
semua aktiviti adelah sama macam sabtu

10 am - mangun~~hehe

10 am - 1 pm - borak2 tak ingat dunia
selalu tanya kat lan2
'kalau kita duduk sama2, kita akan selalu spent quality time macam ni tak?'
lan2 senyum je
hmm xdapat anticipate, maybe kalau duduk rumah sendiri, akan bizi buat kerja2 rumah, tengok tv
takde keje nak duduk bilik je ye tak

ohh sangat best bercinta selepas kawin (ye, kitorg bercinta jugak sebelum kawin, tapi lain ok rasanya)
setiap hari ahad sangat menghargai setiap saat dengan lan2
knowing that he'll be back to miri in the afternoon =(
i missed him, even thought he's right before my eyes..

tengok2 jam dah pukul 1..
biasenye setiap ahad ai akan masak untuk lan2 bawak balik bekal berbuka and sahur karang..
tapi harini tak sihat sangat..maybe makan udang terlebih kot semalam..
perut pun mencucuk2 sakit
when i googled kat internet
that stabbing-like pain is called round ligament pain

"Your uterus is continuing to grow at pregnancy week 13, and as it does you may start feeling some aching or discomfort in your abdomen. This is perfectly normal. The ligaments that surround your uterus will stretch in the upcoming weeks to accommodate your baby, and this stretching often results in what is called round ligament pain.

Round ligament pain is fairly common by 13 weeks pregnant, but can be alarming if you have never experienced it before. It usually presents as a brief but sharp or stabbing pain in your abdomen, but you may also feel a dull ache in the lower abdomen that lasts for a short time. Most often women feel this when they get up suddenly or change position. You might feel this pain as you attempt to roll over swiftly in the bed."

so lan2 kata takyahla masak today, kite tapau kat luar je
yayyy boleh sambung golek2~
tengok movie ice age kat lappy jugak

3.30 pm - lan2 bersiap nak balik...=(
before that kitorg pegi tapau food untuk berbuka di kedai..

4.30 pm - lan2 bertolak balik miri..
zaza & baby countdown again for the next 5 days..

hmm so itu la jadual setiap weekend bulan puasa..
sekian

**huhu tetibe rase lonely that's why ending sangat pendek

6 comments:

ANIEMZ said...

betul kak! setiap hari ahad bersama hubby adalah hari yg sgt menyayat hati utk dikenang.. sebab akan 'berpisah' sementara.. hukhuk..

n then, betul la akak.. bile ade rumah sendiri, memang quality time kurang bersama suami.. asek kemas rumah jerk.. lebih2 lagi daku yg sgt cerewet ttg rumah.. hikhik..asal nak duk diam je, rase nak kemas.. asal nak kemas je, tak leh duk diam.. hukhuk.. nasib suami membantu.. so buat kerja together2 rase besh jugak..

padil said...

lan rambut cacak2 tu sbb baru mangun tidoq la tu, mmg mat tidoq betoi la lan la ni

[zaza] said...

aniemz: betul tu~ haha menyayat hati kannn. aaa everything got it's pros and cons..but in the end, berjauhan or duduk sama, ape yang we're together. syukur~ tak gitu?

padil: haiyoo..camne leh jumpe blog aku nih =p haha biasela hobi lan2 yang satu tu..takpe bg dia can..nanti kang tgkla dia xcukup tido jaga baby =p

~lalala~ said...

zaza, padel lg byk tgk muke bgn tdo lan dr ko, so die expert dh weh. haha.

perot ko dh super buncit lom za? boh la gamba sepam. hehe

RiaNa said...

zaza..berchenta pas kawen agi lagi besh dr masa berchenta..huhu...maybe akak lu masa berchenta..long distance..jumpa pun setahun 2,3 kali jek..bila dah kawen..dapat tgk muka tiap ari..besh sgt..hehehe....tapi kalu jarang2 jumpe pun besh gak..mesti salu tak sabar2 nak jumpe hubby kan???rindu tu kan indah..chewaahhh..hehehe

Anonymous said...

miley cyrus nude miley cyrus nude miley cyrus nude