Sunday, October 11, 2009

salahkan katil

satu malam...

GEDEGANG!!!! [Bunyi kepala ai terhantuk kat kepala katil]

za2: Adoiii!! [sound effect hover okeh, terhantuk sikit je pun]
lan2: sayang, kenapa sayang?
za2: katil niiiiiiii [salahkan katil padahal sendiri yang golek2]
lan2: meh abg babab katil yeh, nakal katil nih...ok dah

hihihihi dah dapat agak dah macam mana lan2 layan baby nanti =p
lalala


4 months preggy me ^_^

Thursday, September 17, 2009

perasaan saspen sebelum raya

saye adelah saspen
esok balik semenanjung
patutnya 'wee weeee' hepiiiiiii

tapi sekarang adelah rase saspen
semuanye sebab raya ni beraya kat rembau
wawawawa saspennnnnnnnn

kalau ipoh ai dah biase yuuu
tapi ni adelah kampung halaman lan2 yang sangat ramaiiii orang
malunye rase hati aii

adekah akan menangis malam raye?

gambar setahun yang lepas semasa masih kurus. hehe bagi teaser sikit.


okey off to terawih
*ceh sempat lagi

Sunday, September 13, 2009

aktiviti weekend di bulan pose..

before kawen kan sangat saspen
alamak, kalau lan2 datang bintulu, duduk rumah ai
takkan nak duduk bilik je bosannye..nak keluar bilik segan kat hosmet
gilo ke duduk bilik je 2 hari berturut2
lagi2 bulan pose nak buat ape haaa

rupenye takdela bosan sangat ye ^_^

dah 3 bulan lebih kawin
setakat ni saye cume pegi miri 2 kali je
selebihnya lan2 datang bintulu tiap2 minggu
weee~~

setiap minggu pun sangat best walaupun cuma duduk rumah je ^_^

contohnye minggu ni:

jumaat
pukul 4.30 petang dah bersedia untuk balik rumah
sambil dipandang serong oleh rakan2 opis heheheh asyik sengih je
yolahhh hubby nak datang yuuu
gembire2~~~

memandangkan bulan pose, trapik jem ya hamat
macam mane bercadang nak masak sekalipun, kalau sampai area housing pukul 5.30 ptg, ape gunenye
sebab tu ai terpakse beli kat pasar ramadhan~~ alasan =p

6.50 pm - lan2 sudah pun sampai hikhik
2 jam je dah sampai..rempit ke
bukak pose mandi2 kemas semayang semua pukul 9 jugak siap..

9 pm - tidoo time
oh..biasenye kalau weekdays ai terus tido pas semayang maghrib pastu mangun tengah malam
morning sickness dah takde, tp keletihan melampau plak muncul bila start je malam..

sabtu
3 am - mangun masak sahur kungkangkungkang kat dapur sorang2..
masak beriye pulak tu
siap masak pukul 4 pagi terus flat..huhu
hosmet mangun sahur gak tp diorang dah siap tapau selalunye..

4 am - sahur dalam bilik =p

5.30 am - tidoq balik~

10 am - bangun tido hahahha..tu pun ai yang mangun dulu
kejut papa mangun baby =p

10 - 1 pm - aktiviti berborak sakan
and then since lan2 dah tukar duit raya kat bank, so kitorang masukkan duit dalam sampul
basuh baju sidai baju lipat baju
main internet
main game
baca novel
pastu amik mase sejam gaduh sapa kena mandi dulu

yay semangat nak kasik duit raya kat budak2 (abaikan rambut cacak2 itu)

1 - 2 pm - akhirnye berjaye mandi n bersiap untuk keluar..

2-5 pm - keluar beli barang dapur or ape2 barang yang tak patut terbeli
akhirnya berjaya beli baju raya kaler purple yang sangat marvelles!
seriously cantik..kain songket and embroided baju
nanti time raya baru boleh tunjuk =p

6 pm - oh minggu ni AFAS jemput bukak puasa kat rumah dia..
so at 6, off we go to Lucky garden

AFAS is my ex-schoolmate back in Science Johore
kebetulan kat utp dia adalah housemate lan2
wife dia Iman
kalau datang UTP/Bintulu dulu before kawen, akan tumpang bilik ai
dulu dia sambung master di UK, and jadi lecturer di UPM
after kawen, terus quit her job, and come to Bintulu to stay with AFAS
great sacrifice kan =) jadi housewife now..
hopefully lan2 tak harap ai benchmark iman ye =p

oh ye iman masak sangatla sedap..ade udang sambal yang macam mak masak..
ade tomyam, ade bubur jagung, ade kuih2
saye makan banyak ok dah lama tak makan banyak macam ni
hasilnye migrain satu malam =p

9.30 pm - balik rumah..penat.....dah lepas bedtime..
sebenarnye kitorang mintak diri sejak pukul 8.30 lagi
tapi sebab dah lama tak jumpa, meleret2 pulak cerita la kan
dah sampai kereta pun sempat borak pasal kereta =p

10 pm - tidoooo

Ahad
3 am - masak sahur macam biasa
semua aktiviti adelah sama macam sabtu

10 am - mangun~~hehe

10 am - 1 pm - borak2 tak ingat dunia
selalu tanya kat lan2
'kalau kita duduk sama2, kita akan selalu spent quality time macam ni tak?'
lan2 senyum je
hmm xdapat anticipate, maybe kalau duduk rumah sendiri, akan bizi buat kerja2 rumah, tengok tv
takde keje nak duduk bilik je ye tak

ohh sangat best bercinta selepas kawin (ye, kitorg bercinta jugak sebelum kawin, tapi lain ok rasanya)
setiap hari ahad sangat menghargai setiap saat dengan lan2
knowing that he'll be back to miri in the afternoon =(
i missed him, even thought he's right before my eyes..

tengok2 jam dah pukul 1..
biasenye setiap ahad ai akan masak untuk lan2 bawak balik bekal berbuka and sahur karang..
tapi harini tak sihat sangat..maybe makan udang terlebih kot semalam..
perut pun mencucuk2 sakit
when i googled kat internet
that stabbing-like pain is called round ligament pain

"Your uterus is continuing to grow at pregnancy week 13, and as it does you may start feeling some aching or discomfort in your abdomen. This is perfectly normal. The ligaments that surround your uterus will stretch in the upcoming weeks to accommodate your baby, and this stretching often results in what is called round ligament pain.

Round ligament pain is fairly common by 13 weeks pregnant, but can be alarming if you have never experienced it before. It usually presents as a brief but sharp or stabbing pain in your abdomen, but you may also feel a dull ache in the lower abdomen that lasts for a short time. Most often women feel this when they get up suddenly or change position. You might feel this pain as you attempt to roll over swiftly in the bed."

so lan2 kata takyahla masak today, kite tapau kat luar je
yayyy boleh sambung golek2~
tengok movie ice age kat lappy jugak

3.30 pm - lan2 bersiap nak balik...=(
before that kitorg pegi tapau food untuk berbuka di kedai..

4.30 pm - lan2 bertolak balik miri..
zaza & baby countdown again for the next 5 days..

hmm so itu la jadual setiap weekend bulan puasa..
sekian

**huhu tetibe rase lonely that's why ending sangat pendek

Thursday, September 10, 2009

gambar kawen dah siappp!!

wahhh
gambar kawen dah siap~~~

tapi yang kelakonye, encik photographer tu yang asyik telepon ai
"zaza, storybook awak dh siap ni, bila nak ambik"
sejak 3 minggu lepas =p

saye plak,
"ok2, nanti kakak saye amek ye"
sejak 3 minggu lepas jugak =p

ceh photographer plak yang beriya2 suruh amik, ai buat tak kesahh je
nak buat macam mane, ambik awal2 pun bukannye ai dapat tengok ye

encik zaidi namanye
siap kata 'ni la storybook paling cantik saye pernah buat'

yolahhh tuuu

tengok sket =p

** minggu ni adelah 13 weeks umur baby ^_^ sukeeee~ hari-hari borak dengan baby~ pagi2 kena kejut semayang subuh dengan mama wakakakaka..mangun2

Tuesday, August 25, 2009

11 weeks


well as of today, 11 weeks pregnant~

haha lama gile tak hapdet blog

yelah zaman2 awal dulu kan moning sickness bagai
takde mood satu hal pulak kan

alhamdulillah sekarang dah berkurang..takde mc2 dah
migrain, pening, mual, pitam tu still ada la cuma tak sekerap dulu
puan doktor pun kata, "you have to fight ok? jangan layankan sgt sakit tu"

lalala hepi~
tapi pegi ofis still lambat gitu..tak larat lagi pagi2
menjelang tghari je terus cargas jalan sana sini
sampai few ppl tegur "nampak bertenaga je dia"
hehehe **bukan ke bulan puase patutnya makin lembik?
ohh baby memang sangat tough ye~ papa takde sini so both of us kene tough okay

and..baby bump dah ada =)
ingatkan dah muncit, tp lan2 kata tu maksudnya baby dah besar lah, beza dari dulu (well, of course he's the one who sees the differences =p)
seluar dah tak muatttt.. asyik bershopping seluar je sekarang
walaubagaimanapun, berat cuma naik 400 g. apekahhh??
takpe, this coming saturday ada appointment dengan dr lau
we'll see the progress..tak sabarnye!

alhamdulillah setakat ni tak tinggal puasa lagi
yang penting, makan buah banyak2, makan kurma banyak2, minum air banyak2

and sempat lagi main benda ni
okay memang saja main2 ye
janganla percaya bulat2
kita merancang
Allah juga yang menentukan semua =)

=)
yay lagi 3 hari lan2 datang..

Monday, August 3, 2009

count your blessing

kadang-kadang teringat balik:

bila masuk sekolah menengah lower form,
saya fikir, 'bestnyaa time sekolah rendah dulu. best giler lah kawan2, cikgu2 semua, study pun senang je'.

bila masuk upper form kat sains johor,
saya fikir, 'lower form dulu lagi best. kawan2 gile2, semua benda best',

bila masuk utp,
fikir camni pulak 'time skolah sains la paling best. susahla duduk U ni.'

bila dah kerja ' kalau la dapat balik UTP semula kan best. tu la zaman paling best kat dunia.'

maksudnye ape?
nampak sangat tak reti bersyukur kan
nanti one day after i left ABF and join other company
mesti saya fikir 'duduk ABF la paling best, semua orang baik2, friendly, banyak aktiviti best, takde gap between management and junior staff bla3, mana ade tempat macam tu lagi.'
kan?
of course

bila ade kat situasi sekarang,
complaint aje pasal semua benda, itu tak kena, ini tak kena
bila dah tinggalkan tempat tu, baru la nak ingat2 benda yang best, positip, if only i could turn back time la ape la
wakakaka

kesimpulannye
count your blessing - bak kata Encik Ariff (The bestest MD/CEO ever)
And you'll be blessed
And will live life without regrets


zaman lari2 kuceng kat kuala kangsar


dan juga zaman panjat pagar ceroboh swimming pool pukul 3 pagi time bulan puasa untuk mandi mande

sampai bila hidup nak enjoy katak je. life goes on. everyone move on. grow up.
=)

Sunday, August 2, 2009

za2 vs lan2 (part 1)

ye..lan2 yang orang nogori
tapi ai yang suke gile makan masak lemak
lagi2 masak lemak ikan yang mak buat
pehh sedap gile dah terbayang2 dari haritu

memandangkan sebatang kara kat sini mak takde
terpakse la masak sendiri
sambil telepon mak tanye macam mane nak buat (dahla diorang tengah bizi2 boy nunang)
hehe

sekarang dah biasa masak few lauk at one time
have to
za2 and lan2 are soooo different

za suka makan ikan
lan cuma makan ikan bila dipakse. tu pun secubit. huhu
dia suka ayam/daging saja...
tapi
kalau masak ayam, dia tak suka ayam tu digoreng dulu
saye plak memang pantangggg kalau ayam tak goreng dulu
hahahaha

kesimpulannya
tiap kali siap masak
ok abang, ni lauk abang, ni lauk za
ambik2..self service

kat bawah ni smalam punya dinner
za2 punye~

masak lemak ikan bawal cicah air asam, sambal kacang buncis, petai bakar. pehhh


ni muka orang gembira dapat dia punya daging masak cili

HADOILAAAA

Sekarang pulak datang sindrom kepenatan melampau
Masak sejam lebih je, tapi penat macam masuk marathon 1 km


Friday, July 31, 2009

mengorat kuceng bersama yiyin

tetiba teringat UTP lagi
i'm not hating my current life
cuma sometimes rasa best sangat bila ingat balik zaman dulu2

adelah paling best menjadik rumet rieyn
we're like sisters
sometimes i HATE her so much yang rasa taknak kawan dia dah
selalu sangat bergaduh
gaduh yang betul, kadang2 siap nanges2
tak kira la pasal ape pun
tapi yang paling lawak, time dah siap gaduh tu, sapa senyum dulu, dia kalah
hahahahha
so like sisters
tak pernah simpan dendam

bak kata kak Gita, kalau dah kawan baik tu, Ya Allah..
Kalau dah gaduh pun, Ya Allah..
tak tau nak cakap ape dah hehe

ini adelah yiyin dengan MIVCKEY

paling best kalau petang2 tengok luar tingkap
ade kucing lalu lenggang lenggok
kitorang pun sembunyi tepi langsir
pastu panggil 'Miau!'
Pastu nyorok
Kucing tu mesti berhenti and carik2 sapa panggil dia, then bila tak jumpa, dia jalan balik
kitorang pun 'kikikikikiki' gelak senyap2
Pastu kitorang panggil lagi 'Miau!'
Kuceng berhenti and carik2 lagi.
3-4 kali wat macam tu kuceng tu mesti tak heran dah
mesti dalam hati dia tensen je, sapalaa ngorat aku nih
best2

tapi ade gak kuceng belagak
panggil2 'miau', dia buat bodo je
kitorang pun, 'blahla lu kuceng..ingat cantekkk sangat keee. mengang betul'

hihihihihihi

ngaooo

symptom 7 weeks

minggu ni dah minggu ke tujuh =)

so, guess, we're gonna get baby girl or boy? ifa kata since sejak pregnant ni saye asyik malas2 and serabai, maksudnye nak dapat baby boy la hiks.

in future i might laugh at this =p

minggu ni MC dah tiga hari. oh..bosannya duduk rumah..
ok symptom2 biasa pregnancy, what i experienced:

1. letih gilo. nausea. asyik nak tido je..

2. pening kepala sangat2. terpakse lumur minyak cap kapak kalau nak tido. oh ye doktor ada bagi ubat Apo-Diman. Tp bila dah teruk sangat baru la makan..

3. mual. especially bila lan2 ada dekat. kecik ati woooo encik lan2 =p

4. tak selera nak makan nasik.

5. dah start mintak makanan yang bukan2. contohnye sambal sotong yang mak buat, masak lemak nenas ikan masin yang mak buat, pelam muda dengan sambal kicap yang mak buat. huuu memang tak dapatla..

6. asyik nak nanges je. tak dapat makan pun nanges.

7. demam malam2.

8. nak pitam kalau berdiri.

9. perut cramp2 macam period.

Bile pegi klinik, doktor kata jangan manjakan diri ye, pegi je keje. kalau rasa nak pengsan, duduk.
down..kene sound dengan doktor..
so pagi tadi tryla bersiap2 nak gi keje. sampai tingkat bawah je, terus rase lembik. baring kejap.
pastu bangun jap. pastu terduduk balik.
pastu migrain.
tamat.
tak berjaya pegi kerja jugak.
pastu nanges mintak masak lemak nenas kat lan2.

Anyway, petang ni nak gi kerja lah. rasa macam dah ok sikit..mak kata, minumla jus tok guru, boleh dapat extra energy. guano jus tok guru tu mokk??

nobody's in the office i guess, semua bizi pegi ladies self defense kat KKB kot.

za2 & lan2 tak jadi pegi kl. rase tak larat untuk perjalanan jauh itu. kesiannye boboy, kite tak dapat tengok dia bertunang..huk2..

good news is, we go for ultrasound last week, and dah boleh nampak the baby!!! siap ade degupan jantung ok!~kitorang punyala jakun tak ingat..macam tak percaya je..serius tak percaya..rasa macam miracle..ADE BABY????

Thursday, July 30, 2009

sambal sotong..



za2: za nak sambal sotong..

lan2: ok abang carikan yeh..

za2: nak sambal sotong yang mak buat..

lan2: sayang kena sihat dulu yeh. esok kita pegi kl kalau sayang sihat.

za2: abang ni..

lan2: Abang risaukan sayang je..susah nak jalan kalau sayang tak sihat.

za2: za nak mam sambal sotong mak..

lan2: ok, abg masakkan untuk sayang nak? abang tanya resepi kat mak.

za2: abang tak sayang za..

lan2: abg sayangkan za..kalau nak masakan mak, kena balik jumpa mak kan. kalau tak, camne nak makan? abang masakkan untuk sayang. sayang rasa sihat tak?


**nanges. esok patutnye pegi KL sebab boy nak bertunang. tapi kalau za tak sihat lagi, lan2 kate tak payah pegi.


nak yang ni..T_T

huhu..sambal sotong punya pasal sampai meleleh air mate..
asyik nak merajuk je..
kadang2 rasa marah napa lan2 takde ngan za kat sini

harini MC lagi =(
semalam check dengan doktor, za2 low blood pressure
no wonder asyik rasa nak pitam
kadang2 terfikir, should i just quit the job and go to lan2 at miri?
tapi saye memang seorang yang penakut
penakut nak buat keputusan sendiri
one day i hope i will get the courage and do things without regrets

Saturday, July 25, 2009

tag forever

disclaimer: tag ni dah buat last week ye aniemz..hiks..tp harini baru ada tenaga nak tekan 'publish post' haha tipu gile.. _________________________________________________________________ Bekas kekasih saya adalah:


disebabkan dah kawen, maka bab2 bekas kekasih ini sudahpun ditutup ye. harap maklum.


Saya sedang mendengar:

bunyi napas lan2 yang sedang bum2 di sebelah saye. ye...hobinya memang tido dan tido. ini bukti


Mungkin saya patut:

tarik misai si kucing lan2 itu supaya dia mangun?


Saya suke:

kalau saya tak payah duduk kat bintulu, tapi boleh duduk kat miri dengan lan2. pastu dapat kerja jadi pegawai kerajaan gaji rm4000. haha suke hati je


Sahabat-sahabat baik sy:

orang tu sahabat baik saye kalau dia boleh berbual dengan casualnya dengan saye. senang je kan =)

Just believe in other people. bak kata yasmin ahmad,

"if we expected to be loved for all our imperfections, why are we so reluctant to accept and forgive the imperfections of others?"


Saya Tak Faham:

kenapa sekarang saya takde mood pade hari isninselasarabukhamis. hari jumaat sabtu ahad sangatla energetic.


Saya kehilangan:

kehilangan mood untuk buat ape2 sekarang ni. Dan sangat merindui kawan2 kat utp dulu. sekarang saya bosan bila jumpa orang, and asyik cakap pasal kerja je. haha grow up la za2~ i know u hate your job ;)


Ramai yg kata:

za2 muram je sekarang. ye..oh i missed my other half so much..


Makna nama saya:

cahaya kejayaan. tp dr fadzilah kamsah kata makna nama saya, cahaya yang menang. pastu ramai pulak yang kata memang sesuai sebab saye ni memang jenis nak menanggg aje. cess


Cinta itu adalah:

bila korang dah kahwin barula korang akan tau maksud cinta ok.


Di suatu tempat seseorang sedang:

sedang duduk tepi pantai merenung air laut. ohh kenapa saye asyik terbayang tu je. melankolik laa


Saya akan cuba:

senyum senyum dan senyum.


Ayat"Selamanya"membawa maksud:

Allah saja yang selamanya. Tak dapat nak pikir lain dah


Telefon bimbit saya:

kaler pink hadiah besday dari lan2~~


Bila saya terjaga dr tidur:

sekarang ni mesti akan pening2, nak muntah. sabau je la


Pesta/Parti adalah:

di mana sangat banyak cabutan bertuah yang saye tak pernah menang.


Haiwan yang paling comel yg saya pernah temui:

kuceng mr albert yang sangat gemok, tapi rasenye gemok bulu je. bila siram air mesti jadi sekeping kuceng


Peringkat umur yang paling menyeronokkan saya:

semua peringkat umur adelah sangat best. tapi the best of all mestila masa kat UTP dulu =) that's when i met JUNGLE, that's when i met lan2 =)


Hari ini:

saye ada appointment dengan Dr Lau, nak check baby sihat ke tak. weee~~


Malam ni saya akan:

cuba masak untuk lan2 kalau larat. huhu cane nak jadi isteri solehah ni.


Esok sya akan:

menangis lagi sebab lan2 balik..


Saya betul2x inginkan:

pindah ke miri sekarang jugak!!


Ketika sy lihat wajah saya di cermin pagi nie:

wahh..dah tembamlaaa


Pusat membeli belah / arked permainan:

pusat membeli belahla!!!~~ tapi lan2 sure pilih arked permainan. sungguh kontra.


Makanan barat atau jepun:

makanan barat..especially kambeng chop. nyum2~


Bilik yg terang atau gelap:

gelap tapi ade lampu tido. takotttttt


Makanan segera adalah:

bila pikir pun akan rasa loya.


Ayat terakhir yang anda katakan pada seseorang:

ngaao...(meningla abang..) huhuuu gedik giler


Siapa yang anda mahu tag????

seorang surirumah yang pastinye takde keje huahahahhah


Siapakah yg bertuah itu..??

kak yanti la wakaka..nak request lagi sorang boley? tan2 la..hehe macam tak penah nampak dia buat tag =p

Saturday, July 18, 2009

redha itu bagaimana..

redha tu ape
selalu sangat dengar, rasa macam 'ala redha tu macam terima dengan ikhlas la kot'
nampak sangat cetek ilmu kan

bila kata dah memaafkan orang itu
tapi tiba2 asyik terfikir2 kesalahan orang tu
bukan redha la namanya
memang hati tak tenang la macam tu kan

setelah umur 25 tahun
baru nak mendalami maksud redha yang sebenarnya
and kalau boleh nak instill sebetul2nya dalam daily life

actually why did i came to this subject?
all my life
ada 2 kali saya pernah di backstabbed
oleh 2 orang yang pernah baik dengan saya
dulu saye seorang yang berdendam
saya simpan
saya marah sangat
sekarang saya dah maafkan

cuma kadang2 teringat jugak kenapa dia buat macam tu
tapi cepat2 kene tolak perasaan tu
sebab ape?
sebab saya pun maybe banyak buat salah kat orang lain
sakitkan hati orang lain tanpa sedar
i'm not perfect also
so kenapa tak nak maafkan orang lain?
takde sapa perfect di dunia ni
sedarlah wahai orang2 yang bongkak ^_^

pesanan untuk diri sendiri

hasben yang hobinye tidooo

abang mangunla tidooo
huk2
napa dah ngahari namau mangunnnn
jomlaa gi shopping...

weekend di kl

today dah pun hari sabtu

yang menjadi misterinye, kenapa kalau jumaat sabtu ahad, sangatla cepat berlalu
tapi kalau isnin selasa rabu sangatla hazab nak go through?

ok i'm in kl
meeting petronita dah habis semalam and i enjoy it very much
meet auntie2 yang sangatla havoc =)
but pn sri cannot make it, so agak boring jugakla AGM kali ni

i remembered last year, we had a masquarade dinner with her
biasanya kan kalau VIP2 ni masuk, mestila formal gile2 kan
'mengumumkan ketibaan bla bla bla..'
but during the dinner, we knew she arrived when we heard bising2 orang gelak
'mana mask ko? apsal tak pakai mask? pungpangpungpang' tanya beliau itu kepada sapa2 yang di depannya
gitu...
sangatla rilex..

itu cerita jumaat
untuk meeting tu bolehla saya duduk novotel. depan pavilion ko
memandangkan meeting dah habis, marilah downgrade gi hotel murah

harini sabtu and lan2's already here
sampai tengah malam tadi

this week kitorg duduk kat hotel citypark, dekat2 jalan TAR nun
senang nak shopping katanya hahahha


amaran: jangan sesapa duduk hotel ni!
tengok dari luar macam cantik la kan
sekali masuk, bilik ni cuma muat satu katil queen je
almari pun takde, ganti dengan overhead cabinet
tv sebesar kertas A4 (hik2 giler exaggerate tp betulla!)
bilik air sebesar toilet awam kooo

huhu hambek ko encik hotel
sebanarnye sangat mengang sebab we pay rm97 per night, tp dapat bilik macam ni je
kat miri, just for rm120 dah dapat service apartment dgn kitchen dengan living room lagi

**kalau kumpul2 duit duduk hotel every weekend ni, dah kaya raya dah kot

ni la akibat nak sangat duduk hotel nak honeymoon konon
padahal ada je rumah maksu ke sapa2 ke

ai memang selalu dapat balasan di tempat kejadian huhu

uh laptop lan2 takde bluetooth, so tak dapat upload gambo

Wednesday, July 15, 2009

za2 yang sudah berubah?

Ada orang tegur,
'kenapa lepas kawin makin lembut?'
mula2 sorang tegur. ok fine.
bila 2-3 orang tegur, eh ye ke?

hehe lembut ke saye? dulu ganas ehh?
ok2 sebenarnya napa eh, saya pun rasa macam sopan sikit..ahakss..

maybe after kahwin duduk dengan lan2 lama sangat hikhik
(ok everyone knows how sopan and lembut he is)
people used to say, oh za2 and lan2 are soooo different!

entahla sejak kahwin ni, aim saya cuma satu
nak jadi isteri solehah yang menyenangkan suami =p
memang semua orang nak kan hehehe
tapi saye bertekad!!
contohnye walaupun xreti masak, saye gigih jugak belajar dari mak dengan mak metua
masak untuk lan2 hujung2 minggu je la
hasilnye sangat sedap ok (sendiri cakap)
tapi lan2 pun puji jugak
bila kena puji dengan hubby, memang di awangan laaaa

muncul je isnin sampai kames, terus jadi pemalas masak balik kui3
bosanla masak sorang =(

now,
i would like to leave the immature me in past behind
i'm sorry everyone, for all the wrongs that i've done..
saye adelah wife azlan ariffin now!
hehe tetibe

esok lan2 pegi offshore..rindu la lagik..
tak dpt sms or call..
oh setiap hari rindu kat hubby
lan2 rindu za2 tak?

tapi esok saye pun kena pegi kl, ade meeting petronita pagi jumaat
petang jumaat insyaAllah lan2 datang kl jugak
yayyyy honeymoon lagi!~~~hehe gedik


rindu mase honeymoon kat phuket =) hari2 sama2

okeh tamat

**baru 2 hari tak jumpa dah weng ke?

MC yang paling bosan di dunia

ok tak tipu, memang bosan duduk rumah..huhuhu
macam mana nak jadi suri rumah ni ye..

tu yang tak pasal2 tiba2 aktif blogging =p

today i just killed my time reading friend's blog, gayut2 dgn hubby and baca buku jugak..
semua aktiviti yang tak perlu gerak hiks
this book

ok how to stop worrying and start living
of all motivational books, i would say this is the most informative yet influencing
eventhough the fonts are super small, and at first glance u may hate it, try to read at least one page & you'll stick with it endlessly..
trust me =)
ok fine maybe semua orang dh pernah baca buku ni except me hehehe

how influencing is this dale carnegie?
imagine..this book is first printed on 1945!
and over 6 millions sold
and reprint again and again
He is so damn influencing and powerful
he makes researches on how to conquer worries based on his experience and other people's,
that's why no extravaganz tips comes out from this books
he reminds us on simple things that we missed, overlooked or should have done everyday.

Of all, I love this quote:
"Shut the iron doors on the past and future, live in a day-tight compartment"

Why worry about past? Let the dead past bury its dead. You're already safe for today!
And why worry on future? Yes, by all means, take thought for tomorrow. Careful thought, planning and preparation. But not with anxiety and worry. Let tomorrow be tomorrow..
You have today to be taken care of.

Live your life as if there are no yesterday. Live your life today, that you know tomorrow is going to be ok if you concentrate on today!

"If ship has been sunk, I can't bring it up. If it is going to be sunk, I can't stop it. I can use my time much better working on tomorrow's problem than by fretting about yesterday's. Besides, If I let those things get me, I won't last long"

sekian =)

susu alpha lipid

oohh MC pun boleh pulak blogging yeee
(sendiri tuduh diri sendiri)

ala..dh tak larat nak tido..tapi nak bangun pun tak larat..
terpaksa la buat semua aktiviti kat katil huhuhu

ah lapar gile
baru lepas bancuh susu alpha lipid
susu ini ye

tin di sebelah kiri, bancuhan susu belah kanan. abaikan background


website ini juga untuk detail:
http://www.alphalipid.net/

kak asilah yang rekemen
sesuai utk apa2 jenis penyakit pun
functionnya untuk tingkatkan immuniti badan
untuk saye pulak yang banyak penyakit ni memang sesuai la
saye ada gastrik, masalah kulit, and yang paling utama stress la
susu ni pun ada banyak sangat vitamin
memang multi purpose, tak payah nak makan vitamin2 lain
tengok testimoni2 dari orang lain, memang berkesan la

mula2 macam tak percaya
setakat ni saye baru minum 5 hari
tetibe takde problem kulit dah
hahaha tipu kee hahaahha
betulla..rase dah takde pimple yang besar2 muncul ok
orang pun asyik puji saya berseri2 (ke seri pengantin tak hilang lagi =p)
gastrik pun tak pernah
and..macam dah tak pernah stress since that juge
yang pelik jugak, last week rasa jugak mual2, tapi after minum susu ni, takde dah
cuma letih tu tetap juga ade hahahaha gedik lebih

so we'll see ok ke tak

Za2 is not feeling well..

I'm 5 weeks pregnant hehehe..

Harini tak kerja..bangun tidur rasa letih yang sangat2.
As usual, I missed my hubby so much..
Kadang2 rasa pelik, perasaan after kahwin ni memang lain, kenapa ye?
Sebelum kahwin, rasa rindu tu lain. Maybe sebab setan banyak kacau kot. So lebih kepada nafsu.

Sekarang, setiap pagi pun akan rasa sayu, of course after dreaming of him the whole night..
When he's around, when I woke up in the morning, rasa macam tak percaya he is beside me, smiling his usual smile.
Maybe I'm so used that he is not around.
But after all, I got his baby in my tummy =)

So today, considered as MC lah ye~
Takde tenaga langsung nak bangun, tadi pun time nak gosok baju rasa nak pitam.
Sakit belakang.
Sakit perut macam period pain.
Semuanya sakit hehehe
Risau jugak.
So I googled and found out that that's the usual symptom masa early pregnancy..
Nasib baik la tak muntah2 heheheh
So baby, be nice ye..we'll go to KL and meet papa this coming weekend =)


nanti baby gmok & sihat macam baby adri yeh

Some notes before my wedding =)

I browse through my wedding notebook, and found few notes which I've already forgotten. Some cannot be published, censored =p
i just wrote anywhere, anytime i feel that i want to =)
________________________________________________________
This is written on 30th April 2009.

what do i feel?
of course excited

Just now za & lan talked at phone for more than 1 hour.
Something that is quite rare for both of us =)
Ok..kena quarantine until sixthjune09 ok..
=) feels excited and asyik nak senyum saja =)

I contacted indet..
She's gonna get married on31st May 09..
Both of us are not gonna be single anymore =(

Rasa sangat kelakar when we discussed about the preparation..
What to wear at MIL's house, how to behave, the preparation for 'that special time' and every single thing =p

Memang best bila 2 bestfriends are getting married almost at the same time.
Boleh discuss apa-apa pun, unlimited hahahhaa


i love this girl so much =)

______________________________________________________

This is what I wrote on 31st May 2009 (Sunday)

I'm inside the flight now. Hehe. KB to KL.
Pukul 5 tadi depart.
Pegi kenduri kawen endit tadi. Sangat best. Semua best. The family, the wedding itself.
Sangat sayang dia, akhirnya dia bertemu jodoh dengan orang itu =)
Banyak cerita disebaliknye..

gilo ah..dulu kat utp couple, sekarang kawin daa 2 orang ini. macam tak caya

Tadi rush pergi airport. 4.46 pm baru sampai! Lari2 pergi departure area. Alhamdulillah sempat sampai.
kuasa Allah..
I love endit's family so much that I don't wanna go..hehe
But I have my own wedding to go =)

Kejap lagi nak beli roti bakar kat oldtown yang sangat sedap tu
then pegi KLIA for next flight..JB-KL 9.15 pm
What a journey! Next week nak kawen kenapa jalan2 lagi wehh

Wow..next week my turn..lagi 5 hari..
Nasib baik dah ada experience kat kenduri kahwin endit. Jadi pengapit pulak tu =)

Today my mind is so clear. Jarang dapat rasa tenang macam ni.
These few days I only did things that I love.

Ok countdown 5 days..
I love him so much =)

pengantin & bakal pengantin yang baru lepas melalak

Sunday, May 24, 2009

4 hari lagi nak balik and it's packing time~

hahahahhaha
dah dekat dah
kalo ikut ticker kat sebelah ni, ade lagi 13 hari..exactly 2 weeks from today [harini ahad kan]

jumaat ni ai fly balikkkk~~~~
29 may eh

yg paling utama:
1) seriously mmg dah takde hati nak keja. kenape? sebab teringat2 persiapan. dahla cuma balik 2-3 kali aje untuk persiapan nih. saspen ok..
2) jantung berdebar2 sorg2 - ok perasaan ni buleh muncul bila2 je
3) tersengih sorang2 - ni adelah consequence dari item no 2. akibatnye, bila org nampak, adelah sangat maluuuuuuu. and mmg ade a few orang dh nampak and tegur. malunya T_T


pandai ke ai jaga lan2, besar tanggungjawab jadi wife..
pandai ke masak karang [sekarang pun pemalas tahap cipan nak masak]
nanti takleh melawan dah. LANGSUNG TAK BOLEH MELAWAN YE [uu susahnye]
yang paling bes adelah boleh mengade2 tak kire mase, tak bertempat pun buleh
=p

Anyway, today walaupun ade PETRONITA event [lunch with Pn Sri], ai manage to settle few things.
Since nak fly balik ke semenanjung this coming Friday, harini dah bole start packing. Ooo itu bukan packing, tu namanye campak barang, nanti malam rabu baru packing betul2 ye [reason: pemalas. tunang sapaaa la ni]
kompius laa nak bawak henbeg brape, kasut brape lalala.
okeh duduk diam2 kat corner tu ye beg, rabu kang akak pack awak betul2.

banner design pun dah siap. dah mintak diorang utk start print.

VIP doorgift design pun dah siap, boleh proceed printing juga..

Lega...
Yang penting tak lari budget..

Sunday, April 5, 2009

My wedding videographer ^_^

videographer ni..since bulan 2 haritu dah start cari
rupanya dah lambat okayy
lagi 4 bulan nak kawen, baru nak cari
so lesson learnt ialah, lain kali kalau nak kawen, kena book at least 8 bulan awal
[nasihat utk org lain bkn diri sendiri]

mula-mula nak ambik encik sulaiman punya ni..memang cantik gile ahhh
http://www.manisdvstudio.com/

sekali..tak dapat..fully book. huhuhu sedey gile la..sebab sangat berminat dgn hasil kerja dia.
ada satu sample wedding tu, fairuz & faidzal, oh..memang sangat touching..
BEST GILE!!!
walaupun tak kenal pun diorang, tapi video tu telah diedit dengan sangat sempurna sampai saya boleh tengok ulang2 kali tak bosan
macam tengok cerita la =p


huwaaa terharu [cis apekahh]

research punya research
dapatla beberapa website videographer
so saya pun start la mintak quotation daripada diorang..dalam 5 website gitu
ada yang dari kl, shah alam, johor bla2
memang tak berharap pun, sebab rasa macam takde harapan. yelah, dah lambat kan

tp saya ada backup la, abg andam saya memang ada videographer
tapi saya kurang yakin sebab orang itu tak ada sample kan..
harga pun murah sangat, rm 600
bukan apa, standard harga rm 1500 lebih untuk 2 hari
kalau rm600, dengan tak ada sample, cuak jugak la di situ..huhuuhu
demand lagi =p

TIBA2!!
ada satu reply, dia available!!!!!!
wuhuuuuu!!!
bila tengok balik website dia, hah! orang batu pahat je
yes, elokla tu, pontian sebelah je dengan batu pahat..
so tak payah nak bayar kos accomodation dia =)
syukurla dapat rezeki camni
sebab saya memang siap migrain la pasal benda ni
sampai pukul 2 pagi pun dok research videographer lagi

ni dia..encik photographer itu..
http://www.pmline.com/weddings.php
siap penah amek wedding video artis tu..=p
video2 dia pun best harga pun berpatutan

so..masa ai balik johor awal march haritu, sempatla jumpa encik zaha yang baik hati ni
bayar deposit, pilih lagu, bagitau konsep apa yang kita nak
best2

ai pilih lagu di bawah ini
konon2 lagu kenangan bercinta la hahaha

Untuk MTV:
1) Aku dan Dirimu (Bunga & Ari Lasso)
- yang ini utk MTV. so sweet this song!!

Untuk video clip biasa2:
2) Tercipta Untukku (Ungu & Rossa)

- Lagu ni lan2 bagi masa mula2 masuk kerja. terus semangat keja. haha!!

3) Fall for you (Secondhand Serenade)
- Tetiba one day tengah jalan2, ada lagu ni berkumandang. And lan2 terus nyanyi to me, sambil senyum2 with pandangan cinta [wakaka poyo!]. ah cairr~~~ tersipu2 ai masa tu.

4) Semua untukmu (Anuar Zain)
- Ni zaman UTP nih. Lagu lan2 nyanyi nak bagi ai tido =p

5) Moment like this
- Lagu untuk akad nikah. Lagu ni zaza dedicate kat lanlan. 'For a moment like this..i can't believe it's happening to me~ some people wait a lifetime, for a moment like this..'.

ah jiwang
ok sekian

Friday, April 3, 2009

VIP doorgift

hmm harini walaupun jumaat, tp xrase pun mcm jumaat
sobab..esok kene kejee


menda alah ni la yang menyebabkan keje ecok


mlm ni pun patutnya kene keje, tapi ade masquarade party pulak =p
hehe sorila bos, ai gi party dulu~

sebenarnye nak cite pasal VIP doorgift
harini dah email encik FEFI marketing, utk order bag for the vip gift tu..
non woven bag ni, yang beg kain nipis tuh, ala2 beg sopping


ai bagi design sendiri kat dia. so they'll print at 1 side of the beg =)
best2. nakla special sket kan? beg ni boleh guna lain kali..
takla buang gitu

so ini adelah list utk VIP doorgift

1) red non woven bag

2) tetris glass <-- http://kugeeku.com/. Unik dan cantik and memorable. Yes that's my main objective.

3) pinky red munge telur <-- beli kat air hitam. murah gile!! diskaun 40% sebab sale raya cina masa tu. pinky red mmg cantik =) red with the shades of pink.

4) bahulu cermai <-- mak abah suruh letak. sedap!!

5) gula-gula <-- kedai borong kat pontian

6) kerepek <-- sebagai orang johor, memang wajib bagi menda ni ye.

dah tu je la..meriah pulak bile tengok balik. macam best bagi macam2 barang
nampak macam banyak, tapi kecik2 je benda nih

kena attach thank you tag gak..DIY
bila la nak print ni huh

Thursday, April 2, 2009

hantaran to lan2..

jalan2 carik hantaran ^_^


ok ini adelah list hantaran utk lan2:

1) Sirih junjung
- ni abg andam akan buat. yg penting byk munge!

2) Coklat -DONE
- dah beli kat famos amos. purple + gold color.

3) Cupcake
- xsure mana nak dpt cupcake yg cantik siap bekas kat johor. ada ke ek?

4) Kasut -DONE
- kat kuching last december. yang penting ada discount!!

5) baju kemeja & tie [pink color] - DONE
- kat KK last december. tie lagi mahal dari kemeja haha.

6) set baju melayu [purple] -DONE
- beli di jb last october at Gulatis. dh tempah tp belum ambik..

7) handphone
- plan to purchase w595..white + red color?

8) buah2
- buah yg cantek..mcm anggur ke? haha anggur lagi..so abg andam la yg kene beli kan.

9) ??? xsure lg. nk bg apa ek.

tema adelah biru..
ai cakap kat abg andam tu, ai nak biru moden ye..boleh x?
cenggini punye biru. turqoise daa

um patut ke..tema biru tapi kemeja tie kaler pink, baju melayu purple..hahaha
ni la akibatnye beli barang siap2 before tau kaler tema =p
nak beli sikit2 konon kan

cis

note book for our wedding dah hilang


awal march haritu balik johor..
sebab nak pegi kenduri kawen AFAS (7 march)
sambil2 tu bolehla nengok pameran pengantin kat Angsana

tengokla pengantin paling hot kat sebelah ni =p
ai terus tolak semue orang, pastu pegi depan skali
snap2 gambo, amek video skali..ahaks!

balik dari jb, found out that my wedding preparation book dah hilang

eh, tadi mase pegi jb ada lagi..
sob2 sedihnye..maybe tercicir tengah jalan?
sedih..sebab semua benda ada dalam tu, every single thing on my preparation, siap sketch2 kaler2 tau


soo..majuk kat buku bonia (beli kasut percuma buku tu =p)

okla okla lepas sebulan, dah abes dah majuk
lagi2 bila pikir, banyak lagi tak setel neh, mana boleh majuk lama2 dengan buku
so bercadang nak buat checklist and preparation dalam blog saja..
online gitu..
huhuhu

ok mulai arini akan update wedding preparation!!!

contohnye..inila pelamin yang saye suke














and also design baju yang saye suke

Wednesday, April 1, 2009

another visit to miri - 28 & 29 march 09

last weekend,pegi miyi lagiii hahhaa
gilo..semua orang macam tokojut ai boleh pulak drive pergi miri sorang2..
dahla pukul 4.40 petang jumaat lepas keje baru bertolak
jalan miri adelah banyak perampok katenye..

tp agak saspen sketla..keta xbanyak ptg tu..
so keta yg ade kat blakang ai, serta merta disyaki perompak
wakaka..naseb baik bukan..

selamat sampai pukul 6.40 ptg..
lan2 gi offshore harini, die kate balik pukul 7 lebih gitu..
so ai pegi lepak2 kat Toys World, lalu terbeli Gundam untuk lan2
hadiah mintak maap =p
sgt mahalllll
oh lan2 is sooo addicted to Gundam ye..

wiken yg sgt seronok
shoppinggg aje
and of course i met my hunny bunny baby adri
getting more and more adorable by months

dah pandai golek2 sesuke hati and senyum2
pastu dia tak pernah meragam..
tengok..kecik2 dah nampak intelligent macam mak bapak die jugak


ni la mama dengan abah dia..classmate ai dengan lan2 dulu kat utp
oh dah cite dah =p
uuu..baju tu ai yg bagiii
comel, baju baby mickey
baby mmg nampak comel pakai romper mcm ni

so..on sunday..disebabkan sume benda dh buat, sume shopping complex dh jelajah
so tak tau nak buat ape
dalam kereta borak2 dengan lan2 pasal rumah
oh, lupa nak mention, lan2 dapat pindah bintulu ok!!!
tapi maybe next year la..
tak kirela janji dapat duduk sama
hihihi
so kiterg pun borakla pasal rumah..konon2 nak sewa umah kat bintulu nanti..
tapi nak deco rumah sendiri

tetibe ai cakap 'jom kite beli tv!'
tak sangke dia sangat excited
nak beli tv haritu jugak!!!
huhu apekahhh

so off we go to courts..
memandangkan courts paling besar kat miri kan and banyak gile tv kat courts..
dipendekkan cerite
lepas survey kat courts, Bintang and Boulevard
akhirnye kiterg ke courts balik
andd amek tibi ni =p
CANTEKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK (bukan gambo dlm tibi okeh)

tp adekah orang yang membayarnye terketar2?




hihi lan2 kene bayar tibi =p
tapi nampaknye gembire je
lagi2 bile tengok rear mirror, nampak kotak tibi
cis2 terus tak nampak ai dah..senyumm je

tapi ai tak kesahh..sebab telah berkenan dengan sofa ni hihi
sangst cantekkkkk
jangan harap sofa len!!
nnt beli yang ni jugak tauu
cantik tau, this maroon sofa, material dia soft and bess
very comfy and boleh lompat2
harga pun murah je..rm 1400 gitu kat courts..
waaa xsabarnye nak ade umah sendiri ^_^ nnt beli sofa ni tau lan2
yay2

Sunday, March 22, 2009

apekah mase depan?

ye..ai nak dia senyum camni la gitu

minggu lepas
adelah plg kelamkabut dlm dunie

1) mul meet me - zaza, ko xdpt transfer
2) encik abu meet me - saya tgh usahakan bakal husband awak pindah sini
3) encik MD meet me - so encik abu, mcm mana? dh contact HR SKO? mintak bakal husband dia pindah bintulu

kekdahnye..selama ni ai perasan dpt pindah miri ok..
plannye if xdpt pindah miri, kunun2 nk resign..
sanggup byr skoler petronas tu..
tensen punye pasal

xnampak plak option yg satu ni
iaitu - what if lan2 yg pindah mintulu?
gilo..xpenah ade dlm list..

tgk mcm senang je..
org kata, 'so what?? pindah je la. org lain berlambak nk duduk dgn husabnd..jgn sia-siakan peluangla'

bagi ai
ohhh adekah tepakse duduk mintulu foreverr??
jadik engineer poreber????
aii adelah sgt buduhhhh
xmungkin jadik engineer
ai xsuke duduk sini gak..

ai rasa..lan2 mesti xmo..
sbb dia dh ade permanent position kt miyi
miyi pun lg best..

sgt down...
lan2 tetibe cam berubah bila dpt tau psl offer ABF
senyap je
ai rase sgt takut
and sedih
sbb xpenah lan2 mcm ni

selama seminggu
ai adelah xde mood
risau kt lan2..
ai stop talking
ai stop smiling
rase cam, mesti ramai org nyampah tgk muke xdek mood nih
tapi
ai isau kt lan2..
rase sgt serabut
xdpt nk fokus keje
ai rase nk berenti sgt

until
ai jumpe kak asilah
talking with her
i felt my self is so different from what i always think of
she told me stories from her past
which is a lot far tougher than mine
and she told me what she thinks of me
i could say, that 2 hours talking with her
are amongst the precious times in my life

ok life is not straightforward at all
so don't make it complicated
whenever there's opportunity
grab it!! it may never came twice..

my case is simple
MY HUSBAND IS OFFERED TO BE HERE WITH ME
bile pk blk, sgt bodohla kalau tolakn
so finally i've made up my mind..
what i want is.. to be by his side
i want him here..
that's the best option we have now..

-SATURDAY-
after few gloomy days
today i woke up feeling good
but i missed him
i wish i could be at miri now
i missed the old him
i just knew that he wasnt smiling anymore now

mlm td call lan2
dia senyap je bila ai kata ai xnak resign..and kalau boleh nak dia pindah sini..

so today ade jungle trekking at similajau
sambil drive, ai wat keputusan nk gi miri today..
xkire la sehelai sepinggang ke
baru kuar dr laut similajau ke
i just want to see him
i want to comfort him

but nad kata
balikla dulu..mandi..

around 12 noon, setelah berjaya keluar dr hutan
trus vroom2 blk umah
mandi
campak2 baju kasut dlm beg
bai2 mintulu
ai drive sorg2 gi miyi okehhhh
at 1 noon
lepas jungle treking 5 jam
ai drive gi miyii
gilooo

sampai miri pukul 4
lapa + letih

i sms-ed lan2
'za kat miyi..'

he called me
and kata
'kenapa degil sgt ni'

ok..first time setelah 3 tahun
i see the different him
ai trus senyap
sedih
sbb
walaupun bg org lain 'alaa stakat ckp camtu pon sedih'
tp
lan2 xpenah ckp mcm tu
lan2 xpenah marah SEKALI PUN

ai senyap
dia trus dtg jumpa ai
and pujuk ^_^
snanye dia risau laa
hihi gilo ko pas jungle trekking trus drive gi miyi
kalo dia wat camtu, ai mmg mengamok laa
hihi

ok i missed him
rase lega sbb wat keputusan dtg miri

ptg tu, dia cerita
actually dia sgt tertekan
dh brape hari xdpt tdo elok2..
dia rasa memberontak sbb tetibe ade option baru ni..
mcm dia kene pakse pindah mintulu lak..
ai rase mungkin dia teringat
mase kecik dia penah kene pindah ipoh, dari seremban
at it's a traumatic experience to him
dia jd pendiam
xde kawan..
so skang maybe dia rasa perasaan sama..

lagipun kan
dulu ai dh penah ckp..no matter what, ai nk resign
tetibe now ai berubah fikiran

ai mmg rase bersalah sgt
ai tried to talk few things to him
my reason, my justifications..
dia diam and hmm2 je..

ai taktau nk buat apa now
tp ai just wish
he'll come
biarle ape nk jd in future

yg penting
lan2 and ai, in one roof

just remember..
count the blessings..

Sunday, February 15, 2009

weekend yg sgt beshh~


ai gi miyi ayitu

tp akan cite lain kali
tp tgk la dulu gambo baby adri gmok yg sgt gmokkk
tdo pon dh mcm kucing tuh (ai yg bagikk)

yang ai nk citer adelah

lan2 plan nak pindah umah after our wedding ^_^

bess gile rase okehhh
ade umah sendiri??? whatt???

trus on the spot googling kot2 ade org nk sewakan umah
bestnyaaaaa nk pindah umah sendiri (prasan dpt pindah miri)
tp ok ape, at least xyah dok otel kang if gi miri
jimat dahhh

dgn vetonye ai adelah chief decorator
sooo ruang tamu adelaah kaler merah
bilik kaler biyu..biyu-purple pon bleh...

sgt tak sabar!!
life is soo good afterall =)

tp yg xbesnya..arini kad kahwin kene reject
sbb ai punye additional request veri the hover u know..heheheh
mcm wat technical proposal plak
ok2 ai xdemand dah..

yayyy xsabarnye nk bulan 6 =p

above-to-bottom-from-left: zak&naz, jagung&teapot&baby adri, za2&lan2

ni kat miyi..umah teapot..
we're all classmates dulu..gi klas same2..xsangke sume kawen dh (oo ye kecuali ai)
bile tgk gamba ni, xde rupe student dh sume..
rupe makbapak org adelaa wakakaka

Saturday, January 3, 2009

ayini kemas bilik...


ni bilik ai..
ayini adelah sgt terer
ai kmas bilik~~

tiap kali kemas bilik sure terpikir
apsal laa byk sgt brg...
dulu mase mule2 dtg mintulu, bwk satu beg besar jekk
skang kalau pack2, sure jadik satu kontena kann

so weekend ni, selain dr kemas bilik, ai becadang:
1) BBQ mlm ni..kt umah newly wed nace n jme. celebrate birthday lut2 and kiki gak =) lama dh weols xparty2 ni. lagi2 sejak ramai la ala2 nk kawen gitu [geng2 laki jek..huhu geng2 pempuan cam tadek harapan]. japgi nk tlg jme marinate ayam~ yay best2 kwn dgn jme =)
2) gi facial..bila laa nak cantekk ni dermalogica oii..dah meskin dh ai laburkan duet kehh
3) uh..ade documentation petronita nak kene setel...

bila nengok balik..apsal sume aktiviti makcik2??????????
ai dah nak jadik makcik keee????

ah, bile tgk bilik..teringat comforter sgt cantek kaler purple kt farley tu =p
bleh ke? bleh ke kite nk bli ek bit2 hihihihi

**ai dh makin pandai bersosial ok. mesti jadik positip!!!!

snanye..hmm dah 2 mlm berturut2 mimpi, jatuh dari tempat tinggi. then when i googled at 'tafsir mimpi', maksud mimpi tu, Allah marah kat kite. huk2..sedihnye =(
hmm byk wat salah..