Sunday, March 20, 2011

lutong beach adalah sangat cool bagi syaura

love you two~

semalam saya pergi ke bintang mall
untuk membeli seterika
seumur hidup, ini adalah pertama kali beli seterika
eh, kenapa tak ada orang bagi hadiah seterika masa kahwin =p

selama ini guna seterika hasil belas ihsan yiyin
itupun dia bagi sempena hadiah birthday yang ke 23 tahun
sebenarnye itu adalah taktik
masa kemas2 barang nak tinggalkan utp lepas graduate, dia malas nak bawak balik seterika
jadi pura2 bagi ai sebagai hadiah besday pffttt
seterika tu dia bawak sejak first year di utp lagi kot, tahun 2002
sekarang dah tahun 2011, jadi seterika dah berumur 9 tahun, dah darjah tiga pun

yiyin, besday ai bulan depan nak hadiah henbeg Charles & Keith

eh perlu ke exaggerate pasal seterika
snanye nak justify kepada diri sendiri KENAPAA PERLU BELI SETERIKAAA MAHAL WOH
arwah seterika. sebelum rumah terbako, baik beli baru.
[eh, memang orang johor, cakap terbako]


masa di parkson, 14 kali saya hint2 lan2, nak beli seterika wap yang tak payah gosok2 tu, berharga rm299.
perlu ke T_T


jadi beli ini. rm 115.

balik dari bintang, sudah pukul 5 petang
cuaca sangat elok, mendung2 ayam
ai teringat masa kecik2 dulu, abah selalu bawak jalan2 tengok kampung orang, pergi tepi laut jalan2 time2 macam ni
best sangat bila ingat balik, kitorang satu family jalan2 satu pontian hahah
jadi saya terus buat suara kucing ngiau2 manje, ajak lan2 singgah tepi laut
sebab lan2 bukannya jenis outdoor punya orang, sangatlah contradict dengan saya
abang, ape benda yang kita pernah sama????

so, ini pertama kali syaura pergi tepi pantai okay
selama ni plan je lebih
kononnya hujung minggu nak berkelah la, plan nak masak itu ini, tapi ohhhh syaura tak ada swimming suit la pulak, terpaksa beli
lepastu plan2 nak pergi awal pagi, tapi bangun pukul 8.
takpun, okayyy jom pergi berkelah, kemudian dalam perjalanan kata 'baik kita pergi breakfast mi jawa dekat hole no 9 kan" lalu terlepas pantai
pantai ini cuma belakang office kitorang je. dan 15 minit je dari rumah

**syauraa kenapa bangun dah. mama baru je nak tulis belog. dah la abah ko pergi offshore harini

baiklah sambung balik.
jadi kami pun berhentikan kereta di tepi Lutong Beach
balik dari bintang terus pergi beach, sangat bergaya untuk ke pantai T_T
nasib baik syaura bawak baju spare
terus tukar baju zara baby kepada baju reject shop =p

tak perlu membebel panjang2, tengok je gambar
ini ialah lutong beach. ramainya oyang

kenapa muram je pergi pantai, adakah nantuk?

ok kalau buat macam ni adakah akan gembira

yeah, mama terer. akhirnya gembira

jadi, mari pergi ke air

gambar lebih kurang macam masa di phuket, and i missed those moments. okay itulah gunanya honeymoon. walaupun dah pergi ke seratus tempat lepas tu, tempat honeymoon jugak yang paling memorable.

sebelum terjun ke laut, bukak dulu legging. orang pergi pantai tak pakai legging okay.


first time seumur hidup syaura pijak pasir. syaura berasa cemas masa ni.


testing2 pijak


tu diaa..terus berasa bongkak. pencapaian terbesar selama seumur hidup satu tahun.

terus berkeyakinan diri ajak berjalan2 dekat pantai. tadi bukan main saspen.

priceless happiness.
kemudian ternampak ombak. terus saspen dan berhenti.

testing2 pijak air pulak

ye2, mama faham. pencapaian kedua terbesar seumur hidup satu tahun.
priceless lagi. heheh.

satu, dua..

ombakkkk..yayyy
[habis kasut hush anjeng ai T_T]

ok, sudah2 balik, nak hujan. time ni syaura beratkan badan dia, ngeliat2 takmau balik, nak main air lagi. pffftt.

oklah next time beli swimming suit okay. nak beli jugak kolam besar macam baby irfan dengan baby qushairy, tapi rumah they ols besarr..rumah syaura tak muat..

10 comments:

Amerien's Collections said...

1. seterika tu pon i dpt free. sekian.
2. syaura pefffftt.. hehee..
3. ayat last skali dlm blog u adelah hint kpd lan2.. tp kompem dia xpaham kan?!

iman yg prihatin said...

oohhh chomelsss...
tlg la ckp "oyang"hahaha

btw..sape fotographer...maveles every step

kunaz said...

komen i pn dlm bentuk bullet point jugak:

1) sonoknye piknik. wiken lps aku pn patut piknik kt esplened plannye, tp tetibe ade org nk dtg wat trial mekap. wiken dpan lak zak gi opshore. sob sob

2)gamba sgt cantek. syabas kt lan2

3) muke syaura gelak sbijik muke lan. time masam jd muke ko. ksimpulannye ape yer? haha!

4) heyy bile baby qusyairi bli pool? marah la nie qis x btau i pon

5) komen last, ko mekap yer? hahaha

~lululu~ said...
This comment has been removed by the author.
~lalala~ said...

aku suka gambar bongkak syaura tu.
nanti dtg cah alam dtg la umah i, apartment i duduk ada swimming pool, bole syaura men air. kekeke

[Zaza Azlan] said...

yiyin:
1. tak guna. ingatkan veri swit. rupanya seterika hasil derma orang jugak.
2. jangan, karang alief pefff.
3. lan2 paham ok hint2 ai sekarang hehe

[Zaza Azlan] said...

iman: lan2 adelah photographer. ala guna aiponpor, so boleh buat ala2 shutter manually.

[Zaza Azlan] said...

kunaz:
1) weols tak sempat piknik pun.. ujan la pulak. next time nak pegi esplanade la, bersih sikit air..

2)oo guna aipon pun boleh jadi cantik gambar

3) kesimpulannya, canteknya ai!

4) eh kena buat announcement ke beli pool?

5) of course mekap. paling maveles mekap adelah bila keluar dengan lan2. pegi opis pun tak cenggitu.

[Zaza Azlan] said...

intan: wow orang kaya rupanya, rumah ada swimming pool..ok nanti bulan 6 memang weols nak pergi kl, bolehla singgah main pool. yay

Cery said...

alamakkk..rindunya kat lutong beach..tpt dating2 dulu dgn hubby.hihihi