Friday, March 11, 2011

Syaura's 1st Birthday TODAYYYYYY!!

hello semua..
ah, lamanya tak update blog [pura2 baru perasan] dushhh baling kasut

jadi, HARINI IALAH BIRTHDAY SYAURAAAAAAAAAAAAA
OH MY GUCCI~~~~Dah setahun ok umur!!!

Mulai semalam, setiap jam saya akan update lan2:

"abang, last year time ni za admit kat hospital kan"
"abang, sekarang dah masuk labour room kan"
"abang, bla3"

"iye2, sayang..a'ah.."
gitu..

pagi2 tadi pulak kejut syaura nak pergi rumah babysitter
susah ok nak kejut sekarang

"syaura..bangun..dah pagi.." *syaura ngeliat2 dan tidur balik
"syaura..mangun..sekolah...." *syaura ngeliat lagi, buat bunyi mmmmm
"syauraaaaa..bangun...pergi sekolahhhh~~" *baru bangun, duduk dan gosok2 mata dan sengih2

hohh dah tau dah lagi 6 tahun macam mana nak kejut pergi sekolah

jadi bangun2 je terus wish "hepiii besdayyy cauraraaaaaaaa"
lalu menari2 dengan mama lagu hepi besday
tengok, omak yang excited lebih

esok adalah birthday party syaura, jemputlah datang
tema ialah mickey mouse, dan semua adalah D.I.Y hihi excited
sebulan kot planning untuk ini
ok2, planning je lebih, implementation sejak seminggu lepas

abah mertua ai cakap "haa..karang tiap2 tahun dia mintak birthday party karang.."
ai cakap kat lan2 "takpe bang, syaura's next birthday party is when she's eight"
lan2 terus jerit "itu macam anak KIMORA LEE SIMMONS!

**ai tergolek
kantoi tengok Kimora sekali dengan ai
ingat cerita pulak tu T_T

ok2 jadi jemputlah datang birthday party syaura
kecil-kecilan je, heheh

8 comments:

Hannah Johary said...

WAHHHHH!

Lama tak update. Tiba-tiba update Syaura dah setahun. I miss you lotssssssss, you know. T_T

Ke mana kamu menghilang?

Ok I nak datang. Tapi Jalan Promin Jaya 2A tu di KL kah? Hehehe.

~lalala~ said...

happy birthday syaura~ sorry, KAKAK intan tak dapat nak bagi kawan lagi kat syaura. keke.

nanti KAKAK intan post hadiah okeh! syaura nak ape? PS Move? PSP? XBOX? Bgtau KAKAK intan okeh. Jangan bagitau Mama Zaza. Diam2. Ni rahsia kita. shhhh!

Ann said...

Happy 1st Bday Syaurah!. Kamu sudah big girl taw. Ant nk dtg but too far lah sayang. Semoga majlis kamu berjalan dgn lancar. Insya Allah.

imah said...

lamenye kak zaza tak updet...sya ni pembaca senyap ...hehe mis u n syaura a lot. hepi bday syaura

Filzah said...

Happy Birthday Syaura yg comel!!

ღnFashyaღ said...

Lamanya tak update..huhu.


Happy 1st birthday Syaura...

Best nya anak susah nak kejutbangun, Kalau husna bunyi 'tik' pun dia dah terbangun. Klau dia bangun, hmmm, susahla ibu dia nak buat keje.huhu

Maaruf Mohamad said...

ala..dah terlepas birthday party...hahahaha

[Zaza Azlan] said...

hannah: saya tak update 2 bulan kan. too many things happen. dan saya tak ada masa ber blog. percaya lah~

it's ok tahun depan saya buat dekat johor pulak. promin jaya itu di miri ok. haha!

intan: haaaa dah kawin pun main game lagi! haha! mentang2 lah ada partner game kan. best lah tuuu!! bila KAKAK intan nak ada baby? syaura nak hadiah kawan haha. sure ko tergolek dog.

Ann: thank you so much ann..alhamdulillah semuanya ok..

imah: thanks for reading..lepas ni insyaAllah akan update setiap minggu. few big things came up for the last few months..tiba2 syaura dah setahun kan, ah cepatnya.

filzah: akhirnya we met you!!! haha that was like 3 months back? thank you =)

fashya: hehe takpe, setiap baby adalah different. tapi husna tetap bam2 and comellll!! nanti mesti jumpa ok! ok2 next time kena buat birthday party kat pontian nih.

maaruf: takpe maaruf, tak rugi, akak buat kecik2 je. hehe. open house dulu lagi besar kot =p uncle maaruf cepatlah kawin. kata syaura.