Wednesday, April 7, 2010

macik yang hampeh



suatu pagi dalm pukul 8 la gitu2..

along: nyah!! syaura dah mangun kee [sambil menyerbu masuk bilik]
angah: belumlaa..aong janganla kejut diaa. time dia mangun pukul seploh karang. kang dia termangun tak bleh tido dah.
along: tak kiraa. syauraaa~~ mangun2~ jom kita jalan2~ [sambil menterbalikkan syaura yang tengah tidur tiarap. cuit2 pipi, angkat2 tangan]

cik syaura pula sangat malas2 nak bangun. mengeliat2 sikit, buat suara donald duck, lalu tidur balik.

along: jommmm~~~jalan2 jom~~~~ [angkat terus syaura and bawak jalan2 ke luar]

ah bahagianya ai dapat sambung tidur balik.

3 minit kemudian.

'angahhh, syaura berak kott. nahh ambikla balik'

tak guneeee koooooooooo alongggggggggggggggggggggggggggggg T_T

dah bertukar kaler ceklat.

asal mangun je ingat dapat susu. asal susu je mangun. time tido pun boleh mimpi menyusu.

inilah makcik kejadian. version cantik. version mangun tido, lain pulak rupenye. oopss =p

3 comments:

~lalala~ said...

gamba yg 1st sgt saspices. zaza, aku nk g melawat, tp ade x airport kt pontian?

Mohamed Nasir said...

aaaaaaaaaaaa...sgt sweetnyer menantu aiii~~~

aku pun suka men push2 ngn nasir, sape yg kene basuh berak..haha.(err....ni jamie..malas nk log out akaun nase~)

[zaza] said...

intan: xpe, kat pontian mana ada epot. nnt aku gi kl aku roger2 lah. muah2 syaura =D

jme: hai besan! hehe..tp nase macam sangat terer setelkan bab2 itu..kitorang masih terkial2 lagi [sempena masih ada mak untuk nolong] tak dapat bayangkan balik miyi tinggal aku n lan2 jaga cik syaura. cuakkk