Monday, May 31, 2010

akhirnya weols balik ipoh

hoho akhirnya berjaya sampai ipoh setelah mengharungi perjalanan yang penat selama 2 hari
kali ni turn balik ipoh pulak
dah setahun tepat tak balik
last time balik adalah masa kawin =p

so memandangkan dalam masa seminggu ni je ada cuti wesak, cuti gawai, and cuti in lieu sempena besday agong, weols ambik cuti 2 hari je dah dapat seminggu lebih ok wehuuu bestnya keje kat sarawak

sangat tak sabar nak balik ipoh, i lap ipoh so much
banyak kenangan bercinta kat sini hihi

tapi tiket mahal gilaaa ok
harga dia dah boleh pegi ostrolia dah tau siap boleh bermalam 5 hari lagi tiket kitorang - 2 adult, satu infant
so sangatlah tak mampu, tapi nak balik jugak punya pasal, beli jugak
masa ni la ambik kesempatan guna ticket free yang company bagi, yay

out of 28 kg barang kitorang, 20 kg adalah barang cik syaura

sampai LCCT adalah sabtu malam, tidur satu malam kat rumah mak su dekat bandar sunway
kebetulan family saya semua ada kat sana, so semua sibuk nak jumpa syaura
then ahad pulak parents in law ai ambik kitorang untuk terus balik ke ipoh

sampai je rumah kat ipoh, mak metua saya kata 'you all tidur kat bilik master lah'
so bila bukak je master bedroom, tadaaa
sebijik tau, sebijik macam bilik pengantin kitorang dulu
waaa sangat2 la nostalgik

bunga orkid yang sama
cadar yang sama
bau yang sama

cuma ada tambahan budak kecit ini cisss =p
cik syaura dah konker katil. tengoklah cara dia mendepangkan tangan. akhirnya weols sorang tidur kat hujung timur, sorang kat hujung barat. dapat tidur atas tilam dah cukup nasib baik T_T

masa kitorang kawin dulu, tak decorate pun bilik pengantin sebab buat kat dewan kan
tapi mak metua saya dengan baik hatinya tolong hiaskan, letak bunga and beli cadar baru

saya tanya lan2 'abang, nape munge orkid ni tak layu2 dari tahun lepas?'

selepas setahun, saya lihat benda yang sama
rasa macam masa tu tak berlalu pun
rasa macam semalam

macam boleh terbayang2 lagi kitorang sangat3 gembira time tu
gembira2 bukak hadiah
gembira2 packing nak pergi honeymoon
gembira2 mekap kat bilik tu sebelum pergi ke dewan
gembira2 turun bawah lambat sampai kena usik dengan sedara mara hoho

saye sangat2 terharu T_T sob3
ini adalah hadiah anniversary yang sangat2 best

cuma
diulangi, tahun ini ada tambahan budak kecit ini =p

olololo muka mintak kena cubit

10 comments:

f a i z a h 's said...

behavenye syaura...bgs2...xsabaq nk bwk aisya jengjalan gak pasneh :)

chicA said...

oh..kedengaran sgt bahagia. :)

padil said...

wohooo... angpa balik ipow senyap2 noo... nk ikot gak! bley jumpa syaura & adik lan.. hehe.. jgn marah noo lan. :p

[Zaza Azlan] said...

faizah: dulu taklah sebehave nih =p start umur 40 hari ke atas terus behave sangat2 nak dengar dia nanges pun susah. so don't worry okay faizah. tunggu je habis pantang nanti~

chica: alhamdulillah.. =)

padil: aaa kitorang ada kat ipoh until jumaat ni. mehla datang melawat..

beluncas said...

aaa...aah, da nak fes anivesari da korang! 6 june kan? ai igt sbb besday mak ai 6 june

~lalala~ said...

zaza...! mesti ko blk pegi naik flight!! bile ko blk wes? aku nk pegi ckp bye2 kat ko & hello kat syaura~~~~~~

[Zaza Azlan] said...

jme: a'ah dah setahun. cepat je kan. nervousnya hihihi.

intan: taklah, aku balik naik kapal. so meh jumpe kat pelabuhan klang hihi =p

aa flight pukul 3 ptg 6 jun..airasia. meh dtg..eh bukan ko tgh bertunang ke pada hari kejadian?

~lalala~ said...

haha. aku btunang 12-6 la. okeh2, aku dtg. nk nomot fon anda~ sile msg aku no fon ko kt fesbuk ke. nnt aku ternganga sorg2 tggu korg. keke

bastard girl said...

akak
asal comel sangat post ni ? =(

ina.

[Zaza Azlan] said...

comel ke? sepatutnya entry terharu ni =p

mak sangat baik kan. sayang mak sangat. sweet sangat2