Friday, June 4, 2010

tentang bunga di cameron T_T

suatu tengahari di kea farm, cameron highlands

za2: abang, banyaknya mungeee, bestnyaaa
lan2: a'ah banyak bunga kat cameron..

then,

za2: cantiknya bungaaaa..bunga ros ni cantik~~
lan2: cantik..

kemudian:

lan2: sayang, nah [menghulurkan jagung rebus 2 cawan]

T_T

akhirnya sampai ke sudah ai tak dapat munge
veri unromantik tau..menci menci menci ihetyu ihetyu sambil pukul2 dada =p

nampaknya memang sangat innocent tak paham2 hint ai tau
bagi ai jagung je supaya boleh makan
memang seorang yang praktikal dari dulu lagi

yela2..munge tak boleh makan..

tapi walau macam mana pun saye takkan mintak secara direct =p
macam tak best je kalau dapat bunga or apa2 barang kalau saya yang mintak, heee

tapi akibatnya, mungkin takkan dapat munge forever la T_T
[sambil makan jagung]

but these are the little imperfections that makes him perfect for me
=)

8 comments:

Hannah Johary said...

Hahaha asyik dok gelak je baca entry ni dari 1st sampai last.

Sama dengan Mett. Sebijik. Then kalau last-last I boring, kata, Sayang you dah lama tak belikan I bunga..

Dia akan beliakkan mata & kata, Tengok! You dah cakap dah. Dah tak bestlah. Ok kita tunggu lagi nanti. Start balik semula.

Blergh. Pengsan. Macam ni bila nak dapat ni weyh! :D

Hannah Johary said...
This comment has been removed by the author.
Maaruf Mohamad said...

kak zaza..saya baca bab perbualan je..terus scroll bawah nak komen...ni tak habis baca lagi...

hahaha
sangat best...
tu la..akak xleh kasi hint je..
kan dah daapat jagonggg

simple hint doesnt work,
obvious hint doesnt work too..
just say it...
-anymous-

hahaha..teringat quote yang ni...
k akak...
nnt saya datang melawat baby akak dengan lan2...

dah masuk SKO dah ni..hohoho

ANIEMZ said...

haha.. tadi mase first baca, tak dan nak komen.. bukak balik page akak n bace lagi sekali, gelak kali kedua..

same la dgn kite kak.. hint2 ni tak jalan langsung.. kadang2 malas gak everything nak kene gitau, tak best kan.. nak jugak kadang2 en suami ni cakap, " surprise!! " [sambil menghulurkan bunge2 wangi..]

yang tak leh blah, anim dh siap2 pesan, "tak kire time konvo nak jugak bunge.." haha. daripada terkilan di kemudian hari, baik gitau awal2..

kim salam peluk cium kt bby syaura..

~lalala~ said...

aku pulak muka tak to malu. "oh, kasut saya dah koyak. nak beli baru. awak nak kasut. kasut dot dot dot (bg specification)."

ckp direct pn tak gune jugak. sbb last2 xdpt jugak. wakakaka.

Anonymous said...

akak.ina jeles dgn korang ;( mn nk cari org cm abg.hmph

padil said...

ala ina, nanti2 ina jumpa la org mcm abg ina tu.. keh3

[Zaza Azlan] said...

bila dah sampai ipoh, i told lan2 "za tak dapat bunga punnn kat cameronnnn". dia gelak and kata "tapi bunga tak boleh makan?"

T_T

but i'm 300% sure, next time at cameron, dia akan hilang ingatan bahawa perlu bagi bunga kat ai.

hannah: haha saja je mett! anyway, nak cari lelaki yang baik and romantik bukan senang. so kalau our hubby memang baik, dah cukup baguslah kan. shouldn't ask for more. tapii kalau dapat bunga kan beshhhh

maaruf: akhirnye, akak nampak muke ko kat sko nih..apsal lagi kurus =p hehe thanks for the advice..but i won't say it. memang sangat tak suka kalau dapat hadiah sebab akak yang mintak. bcoz i love surprises =p tapi kalau barang bukan hadiah, buleh je mintak. kui3

nanti datang rumah k. makan mi bandung. tolong jaga syaura gak, akak nak gi deting muhahaha.

aniem: ish2..memang org lelaki takkan paham hint2 ni kot..
oh tapi time konvo kalau tak dapat bunga, memang akan ungkit forever. akak dapat bunga secara ikhlas dari lan2 adelah time konvo je ok. first n last time. sampai sekarang bunga tu gantung kat dinding, kalau boleh nak framekan. punya lah odd event T_T

intan: cakap direct pun tak guna jugak bila yang kite mintak tu adelah barang mengada2 =p hohoho. kepada tunang intan, sile paham bahawa kasut itu adalah keperluan bagi seorang wanita hoho. ibarat orang lelaki tengok bola sampai pagi. i pun tak paham kenapa. why2

ina: olololo..ada je ramai lelaki2 yang macam abang kat luar nun. doa je banyak2 =)

padil: ehem abg padil bagi nasihat, dengar tu