Saturday, June 19, 2010

lan2 yang suka bola

a'ah sekarang tengah world cup kan
sebagai isteri kepada seorang peminat bolabolabola
saya mengucapkan "ok abang, see u after world cup" kepada lan2
tau dah for sure sebulan nih dia bizi gilaaaa tengok bola, cisss
abah mertua saya pun dah cakap siap2 "nanti zaza masak je sup bola kat lanlan" [erk abah pun panggil lanlan??]
of course husband saya hanya akan tersengih2 seperti buat2 tak faham dengan perbualan2 di atas

dengan sweetnya jugak saya telah bagi hadiah ini untuk our 1st anniversary
sweet tau sweet. sila cakap ai swit

bukan senang tau saya nak beli
dah la tak tau hapa pun pasal game
saya cuma tau game pac-man je, itu pun yang paling basic dalam dunia, pac-man makan kacang lepastu kalau langgar hantu dia mati
haritu saya mintak lan2 upload game pacman dalam nintendo dia, tapi dia upload pacman yang lukis2 lepastu lawan2 pedang. down...mana saya reti main
akhirnya saya cuma main kucing lumba basikal dengan arnab
mesti lan2 gembira sebab saya tak berjaya konker nintendo dia

ok berbalik kepada beli game fifa world cup tadi
kebetulan pada suatu sabtu, lan2 kena pergi offshore
so inila peluang saya nak keluar beli hadiah dia, kan saya suka buat surprise kan hehehe
tapi ada rebit kecik ni
lari rebit lari~~~
hoho adekah tengah mimpi lumba lari dengan kura-kura?


ok2 get serious. hihi. bukan rebit, tapi cik syaura
puff main air liur

macam tak konfiden je nak keluar 2 orang je dengan dia, kang dia menangis dalam kereta kang habisla saye
so saya ajak tpot sekali keluar, dengan baby adri sekali
sebab kebetulan husband dia, jagung, pergi main badminton kat borneo game kat labuan
hoho best jugak bila girls2 je keluar ni. tapi akhirnya 2-2 berpecah sebab adri main lari2, syaura cing2, adri nak main bola kat marrybrown, syaura nak minum cucu bla3 last2 omak eh tepaksa shopping lain2

masa saya nak beli game ni, sangat nerbes tau. 2-3 hari dah research kat internet berapa market price, macam mana nak tanya tauke game pasal game, bukan main beli je bla2
last2 disebabkan dah research dah tau banyak pasal game nih, saya melepak lama gila kat kedai tu siap beramah mesra dengan tauke kedai, dengan bini and cucu dia yang baru umur 4 bulan pun keluar dari dapur kedai borak2. huh

bagus syaura teman mama beli game yeh. nanti besar boleh lawan bola dengan papa

syaura sangat behave haritu, kat rumah tadi punyalah menjerit bosan 'aaaahhhh!!!'
sekali dapat keluar, senyappp je, 5 jam ai dengan tpot shopping, dia rilek je tengok lampu sana sini sambil mulut 'aaa aaa aaa aooooo ooo aooooo' bila dah penat, tidur je dalam stroller
gitu..
rupanya ikut genetik omak suka jalan2

ehem, lan2 of course la suka dapat hadiah game kan
game PS3 pulak tu, bapak mahal
ada tak sesapa yang berjaya nak crack game ps3 [wow pandainya saye tau game ps3 takde yang pirate lagi]

akhirnya jadual bola lan2 bertambah disebabkan saye
balik kerja tengok bola pukul 7.30 malam
sementara nak tunggu bola pukul 10.30 malam, dia main game bola yang saya bagi tu T_T
lepastu pukul 2.30 pagi ada lawan bola lagi

apasal waktu siang afrika selatan bersamaan waktu malam malaysia?
bila world cup nak buat kat indon ke, singapore ke??
supaya bola LIVE time orang semua kerja ngahahahaha cadangan keji

so memang betullah kan, see u after world cup
sebab malam2 saya and syaura tidur pukul 8, memanglah tak sempat nak borak2 dengan lan2
pagi2 terkejut2 'eh, abang rupanya. long time no si'

begitulah cerita bola

4 comments:

f a i z a h 's said...

ahahha..xlarat gelak...:P mcm btul je nmpak cam arnab tgh berlari...ehe...pndai cik syaura berposing time tdo ek? :P

~lalala~ said...

zaza! aku nak jugak! tapi cover depan die mcm neh -->

http://sarxos.files.wordpress.com/2009/12/final-fantasy-xiii-ps3.jpg

ANIEMZ said...

haha.. lucu betul cite kak zaza neh.. sabar je la.. sebagai salah seorang isteri kepada peminat bola, jadi kene layan je la dia.. kalau anim, sampai berebut2 TV.. dia nak tengok bola, kite nak tengok cite.. huahuahua.. jadi, disebabkan I peknen, jadi dia pun mengalah..

cadangan mulia : sila la peknen lagi supaya suami anda mengalah dengan anda.. ngeeee~~~~

[Zaza Azlan] said...

faizah: hoho, ikut perangai saye kot.. lan2 dah banyak kali snap gambar kitorang tido dengan gaya sama yang aneh =p kamera memang standby siap2 tepi katil sebab syaura memang suka buat pose2 kelakar..

intan: apsal final fantasy ni tak abis2. sampai final fantasy 3 sudahla.

aniem: ehemmmmmm yang sorang ni pun tak cukup kaki tangan, nak tambah lagi sorang plak. cis2. tunggu la world cup 4 tahun lagi, boleh buat alasan tu hehehe.

wow tak sangka ada jugak orang yang boleh menang dengan kaki bola..=p