Sunday, October 31, 2010

PALING SUKAAA TERBANGGGG

tu lah bising2 lagi i hate flying, i hate flying, kan dah kena sumpah

bekerja di syarikat carigali minyak, kalau taknak pergi offshore, memang sajaaa je la kan
[ehem kunaz, bukan ke haritu bos ko suruh pergi offshore hihihihi]

jadi di miri ini, ada berpuluh2 platform minyak mahupan gas
berpuluh2 platform itu, naik bot saja dah boleh sampai, almaklumlah, dekat saja, sejam dua naik bot sampai dah
cuma ada beberapa platform saja yang kena pergi naik chopper sebab jauhh ya hamat, kalau naik bot mau 7-8 jam
*chopper itu bukan blender ye, tapi helikopter T_T

selama ini saya tak pernah kena cabutan bertuah
tapi kali ini saya bertuahh sangat IAITU,dalam banyak2 platform, saya di assign pada platform2 yang kena naik chopper ittew
tak cukup lagi ke naik flight ulang alik miri-semenanjung
lagi kena tambah naik helikopter pergi platform

bos, tak baca ke belog ai? i kan tak suka naik kapal terbang?
fine2, lain kali cakap i hate flying with anything

nak tambah tergolek lagi,
dulu kan saya beriya2 nak pindah dari bintulu ke miri
jadi, platform2 ini terletak di perairan bintulu hohoho
nampaknya lepas ni memang muka saya di bintulu saja la

next 2 week kena pergi D35 -_-

3 comments:

kunaz said...

ko slh dgr tu. boss aku suh bpi gi opshore. haha

Hida Naza said...

suka gi offshore tapi tak suka boat transfer..hehe. coordination sangat lembab.

[Zaza Azlan] said...

naz: cis..kitorang pergi nanti kena ajak FP laa

kak hidayah: wahh suka pergi offshore..best ek..