Sunday, October 17, 2010

Raya 2010 di Rembau [jetlag sungguh]

setelah sebulan beraya, jadi ini ialah gambar raya rembau hohohoho
lagi sepuluh tahun tentu jeles dengan diri sendiri tengok gambar dalam blog sebab dijangka sudah tua dan gemok

raya kedua balik ke rembau, raya ketiga dah berjalan2 di jusco seremban.

on the way ke JJ seremban. syaura sedang saspen mak ina menyakat dia. muka adalah sama. nanti besar dah tau dah muka syaura macam mana

veri sama

syaura melompat2 dengan tok mummy and tok daddy

ok2 tahun depan mesti set tema betul2. selalunya orang baru kawin kan mesti kain sedondon sepapan. kenapa weols tak macam tu. cis mesti ikut trend tu.

syaura adalah sangat ngantuk nak tidur jadi malas nak nengok kamera

ini abah yang ambik gambar. snanye kitorang tukar baju semata2 nak ambik gambar family, sebab raya pertama kitorang takde kat rembau kan.

3 beradik comel

2 beradik comel

syaura comel (sebagai emak, tentulah menganggap anak sendiri paling comel dalam dunia)

menyamar kumbang

syaura yang kadang2 bermuka papa, kadang2 bermuka mama

2 saat kemudian duit raya ini pun masuk mulut

abah yang bizi online


setelah 5 hari di rembau, kami bertolak ke pontian semula..

bai2 ciki

ai sangat berhati2 supaya syaura tak menangkap ciki.
he's not a toy syaura!

bai2 tok andak

bai2 tok induk dengan tok andak

bersedia balik. barang syaura separuh bonet

ok snanya pak andak buat apa tu?

oh.. T_T

hoh penat dah taip caption. temanya adalah upacara bye2 selama setengah jam, syaura nak balik pontian dah

nampaknya sangat gembira dilayan semua orang

si tembam 2 orang

syaura berasa saspen dengan suara garau tak acu

lalu cuba menjauhkan diri sambil buat drama air mata

akhirnya diselamatkan papa. hoho mata merah

bai tok mummy. nanti jumpa kat kedah bulan 12 ok.

bai mak ina

bai tok daddy

ni rambut syaura ye. ai ambik gambar sebelah tangan je hihi.
bai tok mummy lagi. kereta dah jalan pun bye2 lagi. ah semua sedih berpisah dengan syaura. eh syaura je? =p

fuhh 3 jam perjalanan rembau-pontian, nasib baik syaura tidur je. ai berdating-datingan kat seat depan dengan lan2. hoho.
ini gambar lagi 5 minit nak sampai rumah. baru mangun jadi sangat blur.

sampai je pontian, satu family ai berkejaran pergi keluar nak menyambut syaura. fine.

6 comments:

kunaz said...

hahahahaha!!! apekah hubungan tok andak dgn ko? hahaha sgt mangkuk la dia kasi monyet pakai spek. hahaha! tlondeh kain batik aku gelak. hahaha!

ummi said...

zaza!
rindunye nk baca ur writting...hari2 bukak...tp xde...skali tetibe ari senin bukak,eh..byknyeee..heeheh

~lalala~ said...

i see the topi! kih kih kih

iman said...

hahaha xbleh tahanla anak kau nii...i laike gambar atas skali tu..and next...i vote utk gambar dgn tok acuu..hahaha! comelss

f a i z a h 's said...

caption gambo sume kelaka gile zaza...hahah :D

[Zaza Azlan] said...

kunaz: tok andak ialah bapak sedara lan2. jadi haruslah syaura panggil tok andak okay. family lan2 memang kelakar semuanya.

heyy pakai kain batik kat rumah!!! sangat sopan santun.

ummi: haiiii thanks sebab baca my blog. haha. ada internet problem kat rumah, jadi sangatlaa lembaps. harini baru berjaya pasang streamyx yayy hari2 boleh online forever

intan: yeahh syaura paling comel pakai topi putih auntie tan2 bagi. panas2 mesti pakai topi paling sayang kat dunia.

oh ye, menjawab sms ko, pengantin adalah sangat penattt ok. mana boleh nak golek2 dengan syaura seminggu, nanti padel majuk. haha. anyway, nanti pengantin mesti ambik berkat ambik gamabr dengan syaura atas pentas ok.

iman & faizah: syaura memang kelakar. fuh. hari2 gelakkan dia je.