Tuesday, March 2, 2010

kapel paling sweet

tetibe tengah melepak2, teringat pulak kawan2 kat mintulu
rindu sangat ok ^_^

ada satu hari tetibe teringat kat jamie & nasir
diorang adelah kapel paling sweettt sekali dalam dunia

ini adalah contoh kenapa

kejadian 1
saye dengan jamie tengah pilih2 lauk kat cafe
sekali saye nampak nacer tengah makan

za2: jamie, tu husband ko!
jamie: oh adekah aku patut baling dia dengan kasut atau sepak je? [sambil berfikir dan letak jari kat mulut]
za2: wehh sepatutnya ko tersipu2 malu ke macam masa bercinta
jamie: hahahaha
[saye tak ingat skrip seterusnye]

see, very the sweet
dua-dua adalah sangat lawak macam shin chan
diorang adalah suka buat lawak and gelak2
buat orang heppi saje =)

bukanla maksud jamie nak baling kasut betul2 kan
tapi entahla orang lain paham ke tak maksud ai

ai rasa itu sangat sweet
adegan 5 saat tu dah buat ai tersenyum2 tiap kali ingat
cuma orang yang meminati shin chan saja akan paham kot

mungkin pada orang lain, sweet itu adalah macam:
'sayangggg~~~ pergi mana tadi~~~~~~ rindulahhh~~~~~~' dengan volume 12 di khalayak ramai

haha tergolek dog la saye kok macam tu

oklah, different orang different definition of sweet kan..

kejadian 2
ini adalah copy paste dari blog jamie saja..

aku bahasakan diri dekat icad ialah “mama” and encik suami bahsekan diri dekat icad ialah “ayah”..

aku ulang…AYAHA.Y.A.H.

tidak lama dulu..

icad mula membebel: aaa….buuu….aaa….buuu…..bububububu…abubu…

suami: ape? abuya? tengok2..memang anak i.

aku: ……..

selang beberapa lama kendian…

icad: aaa….baaaaa…babababa….ababa…aaabbaaaaa

suami: hah?! abah! pandainyer!

aku: …………..

paling terkini:

icad: aaaa….paaaa…papapapapa….papapapapaaa…aaa…pa

suami: papa?! kecik2 da sebut papa dulu

aku: (da x leh bersabar). biler pulak dia panggil you papa la abah la! you kan bahsekan diri AYAH!

suami: eh, hak i la nak tuka2 gelaran diri.

aku: .…………

mummy jme, baby icad, auntie za2 kat LCCT last december.
ai dengan lan2 bergotong royong dukung icad mase jalan dari plane ke arrival hall. saja je nak rase macam mane bawak baby naik flight. as a result, esoknya kitorang terus pergi OU beli baby carrier. sangat menat rupanya dukung baby dalam flight!

encik nacer, bapa mithali abad ini ^_^ siyes sangat pandai jaga baby.

2 comments:

beluncas said...

zazaaaaa!!! dedicated satu post tuk ai kerrr~~~ aaa, terharu2~~ nanti si cantek keluar, biler2 da ready u kabo ai kay~~ kitorang zooommmmmm trus g miri nanti~~

[zaza] said...

eh? si cantek dah kuar pun hehehe. i mishh yuu mama icad!