Tuesday, March 2, 2010

tetamu dari Bintulu ^_^

Last Thursday, dapat SMS from Cze
'Zaa..kitorang nak pergi Miri esok. Nak singgah rumah ko la..'

Yeahhh..bestnyaaaa, sengih2 bagitau lan2
Terus fikir, nak masak apa yeh? Pukul berapa diorang nak datang eh

Cze: InsyaAllah Miyau Oyen akan datang lepas asar.

Ciss..cze macam tengah perli saye je hahaha. Mentang2 la semua benda saye panggil miau. So Miyau Oyen tu dia refer pada kereta Myvi oren dia lah.

bukak2 almari, oh..ada kacang hijau
ok, buat bubur kacang..

sambil buat bubur kacang sambil call mak
'Makkkk..nak kacau bubur ni berapa lamaaa'
Lepas tu call lagi 'Makkkk..bila nak letak santan pekatttt'
**Hobi ai kalau telepon mak adalah buat suara doremon meleret2 mengade2.

Time tu actually family kitorang tengah on the way ke Rompin, ada family day
So mak jawab pendek2 je okay~
za2: 'Makk..napa sangat belagakkk..mak nak pegi mana nii'
mak: 'hahahaha..mak on the way laa ni nak pergi berkelah. oklah nantilah mak telefon balik' [mak memang suka gelak kuat2]
tupp..letak telepon.
cisssssssss

saye tak sure nak letak gula berapa banyak
so ceplommm letak je 2 ketul gula melaka tuh
sekali manisss la pulakkk
call mak balik, tak kira
'makkk..nape manis pulak bubur ni'
'laaa..napa letak semua. kan mak dah kata rasa2 dulu' pungpangpung dia membebel siap abah saye menyampuk sekali kat background napa tak rasa dulu.
cissss bila masa pulak mak kata rasa dulu, tadi macam belagak takmo cakap dengan ai.

anyway, setelah modify gitu gini, siaplah jugak
bila lan2 masuk dapur je dia terus kagum2
'wahh pandainya sayang buat bubur kacang'
keh3 saye iyekan aje laa

macam tau2 je saye dah siap masak
lan2 adelah pantang kalau saye basuh pinggan
dia rasa sinki tu adalah territory dia kot

samalah macam prinsip saya kot
walau macam mana pun
kalau saya ada kat rumah, dapur adalah territory saye
saye akan menjaga perut husband saye dengan air tangan saye je
kalau lan2 nak buat kerja2 rumah lain, tak kisahla
tapi masak, biar saye

tiba2 pukul 2 petang macam tu kot, lutfi call
dia kata nak datang rumah jugaklah

pukul 5 petang diorang pun sampai
sebenarnya saye lupa nak tanya cze, dia nak datang dengan sapa
bukak je pintu, wallaaaaa ada kiki, nora and ira!! yeahhhh

sampai2 je diorang terus cakap saya dah gemokkkkkk
hahaha jahatttt

fine

gambar blur sebab guna hp saye je. za2, nira, nora, cze, kiki n ira
. huih sapalaa yang gmok sangat tuh?

lan2 terus naik atas main game, tinggalkan kitorang bergosip2 kat bawah
bukan gosip je, habis diorang buat lawatan satu rumah
bukak segala almari yang ada jugak
almari baby pun kena serbu
terpaksa saya buat pelajaran hari ini
okey ini adalah beg saye nak gi spital, ini adalah cloth diaper, camni nak guna bla3, ini adelah breastpump, jangan harap nak guna =p

tapi saye berjaya menghalang diorang masuk master bedroom lah =p
mane boleh, privacy ooo

then soon after that lutfi n nira sampai
okay, kawan bergosip lan2 sudah mari

so kitorang pun makan2 bubur kacang, big apple and encik apple

around 6.40 pm macam tu diorang pun balik
lut n nira overnight kat miri - tido hotel mana entah, baru nak cari
cze kiki nora ira pulak balik bintulu terus
biar betul diorang ni
dahla time tu dah masuk maghrib
sangat bahaya kan, jalan miri-bintulu malam2

tapi diorang nak balik sangat
sebab esok banyak aktiviti la - nak gi spa, repair keta bla3

haha

feels good dapat berchit-chat dengan diorang2 =)
lama gila tak jumpa - almost 3 weeks
and lama dah tak bercakap dengan a group of girls =p

lan2 amikkan gamba. lut dengan nira tgh deting kat dapur. senyappp je =p

3 comments:

kunaz said...

lutfi n nira dtg miri tak btau aku? adekah sbb zak gi offshore? if bkn sbb tue aku kecik ati ok! marah diorg bg pihak aku k! haha!

hazcze said...

oh..so vesri the seswet laa za~ :)
jasngan masyen tesnet dah~ foskus kat basby!! hehehe..
xyah riso la keja2 ko, aku selesaikan... :)

[zaza] said...

kunaz: haa diorang datang ad-hoc tu. dah nak bertolak baru bagitau hehe. keh nnt aku gitau lut, bagi dia cemas. kui3.

cicis:ai maen intesnet sebab nak wat research2 pasal baby k~ haha alascan. cicis, gitau yuyut, kunah kecit ati datang miyi tak gitau dia!~