Monday, March 8, 2010

melawat hospital [baca ala2 doremon]



huhu..moning..lan2 baru je pegi kerja

saye adelah tak sihat since last Thursday
tak sihat tahap tak buleh main intenet
dahsyat la tu kan hihi
okla2 tak cukup dahsyat lagi - hmm lan2 sampai kena amik emergency leave on Friday sebab i cannot move without help..

harini walaupun batuk kungkangkungkang lagi
tapi alhamdulillah dah boleh duduk..
oh ye itu sebab muscle saye adalah sangat cedera sebab batuk teruk sangat
sebab tu saya shutdown beberapa hari - sebab effect makan segala jenis ubat yang doktor telah upgrade supaya saye sihat sikit sebelum deliver

ehem semalam buat lawatan sambil belajar ke hospital columbia asia
saja..konon nak ready kan diri lah kan sebelum kena admit
mula2 receptionist tu kata, kalau nak tengok2 bilik, kenalah buat appointment dulu
then their PR will show us around

tiba2 terjumpa shawn and his wife muni tengah tunggu ubat
oh..muni dah start tak sihat jugak..demam2
muni punya EDD sama dengan saye - 16th March
haha tu la akibatnya kawen tarikh sama =p
dah 3 orang kawen tarikh sama dengan saya, pastu EDD pun lebih kurang =p

dia kata, naik je tengok bilik, tak payah buat appointment semua2 tu
so kitorang pun naikla ke tingkat 2
ada nurse yang baik hati kat situ tolong bawak kitorang jalan2 tengok bilik tengok nursery semua
tak berani nak tengok labor room okey..
dia suruh kitorang book nak duduk bilik mana
so saye pun pilihla satu bilik ni, corner room
oklah bilik dia tak kecik tak besar
yang penting ada astro supaya lan2 tak boring, and ada hot shower
and..banyak tingkap - a lot of sunshine

and logic tak saye terperanjat sebab katil adelah single haha
gilo ke expect katil queen

tapi boleh tambah satu katil lagi utk papa tido =p
kena charge la..RM55 per night
we were like..tak payah la..lan2 bawak sleeping bag aje kang..
[hahaaaaaaaaa saspennnnnnnnnnnnnnnnn]

time nak tengok nursery, saye dah excited sebab bayangkan mesti ada banyak baby
tetibe tengok, nursery kosong je hahaha
takde pelanggan sangat rupanya minggu ni
takpela nanti anak saye boleh dapat perhatian khas =p

nurse tu sangat baik, macam2 dia explain
pasal breastfeed la pasal procedure semua lah

sebenarnye sangat cuak after the visit
sebab saye tak penah admit hospital
lepas tu bau hospital tu pulak terngiang2 sampai sekaranggg

so today..saye nak finalize packing barang2 saye and lan2..
esok malam check in dah T_T

doakan saye and baby selamat...

si tembam yang sudah 3.1 kg..saye pulak 69.8 kg dah[saja je tak round up jadi 70 kg kannn haha]..hadui obesiti..

3 comments:

f a i z a h 's said...

eh xmasuk 40weeks lg da kena admit ward?bkn overdue pn kn? nape ek? sorry tnya :)

~lalala~ said...

wah zaza! nk cek in dh sok! good luck zaza! :D eh, cek in tu = msk hospital nk bsalin dh kan?

[zaza] said...

insyaAllah esok check in..hehe nanti la bagitau napa =p saspen laa guna ayat admit.