Thursday, March 18, 2010

presenting syaura azlan

minang+jawa+cina+banjar = si jepun

Biodata ^_^

Name: Syaura bt Azlan
Maksud: Cantik [Si cantik anak kepada sultan perak kononnye] Semoga cantik akhlak, cantik peribadi cantik luar dalam ye sayang..
D.O.B: 11 March 2010, Thursday, 12.02 pm
Place of Birth: Columbia Asia Hospital, Miri
Delivery type: Normal delivery
Weight: 2.85 kg
Height: 52 cm


ini harus ada..

2nd day. mulut adalah sangat suka nganga. ini kali pertama berjaya tutup mulut..
suara sangat comel macam donald duck =p

3rd day. friends from bintulu datang melawat [auntie nana, auntie nanad, auntie cici, uncle fatta] datang dengan surprise pulak tuh diorang. tak sempat ai mekap. auntie teapot, uncle jagung baby adri pun datang jugak..thanks semua..sangat terharu....................T_T

yeahh syaura dapat banyak hadiah pink!!!!!!
tapi sile abaikan model pinkgmokpucatlesi itu.

habihh anak ai di makeover

sudah bertukar jadi puteri jepun

syaura dapat hadiah stuffed toy jugak..encik eeyore

percubaan memegang kaki encik eeyore. nape lagi besar dari aiii

petang tu ai pergi ngurut. so tepakse tinggal syaura kat nursery. it breaks my heart to see her terjaga and main sorang2 masa ai singgah nursery kejap before pergi ngurut itu. rasa tak mo pegi. huk2. sangat sedih bila ingat balik peristiwa ini.

time ni weols tengah packing untuk check out dari hospital. nampaknya sangat gembira tak kena bedung.


ini dah kat rumah =) syaura berasa mengang sebab kena kejut untuk tukar diaper hehe. siap nak fire tok mama lagi tuh =p

oh ye parents ai pening fikir, nak bahasakan diri apa. nak panggil atuk nenek, terasa tua sangat and tak bergaya pulak hahaha. so jadilah tok abah and tok mama.
tak taulah kot esok bertukar lagi =p

percubaan pertama minum guna botol cucu.

ye silalah guna botol yang banyak ciri2 safety macam Tommy Tippee ini. Walaupun agak mahal, tapi it worth it ok. it got anti-colic valve, which prevents baby from sucking in air. Also kalau baby doesn't suck the milk, the milk will not flow out.
the best thing, it got unique teat that mimics the natural flex, movement and softness of the breast. so baby tak confuse la between bottle or breast =p
sonang saye nak pegi kerja karang..

tapi walaubagaimanapun, syaura buat muka pelik jugaklah masa mula2 saye letak bottle dalam mulut dia =p
jilat2 sikit, tengok muka saya, then try hisap sikit. tiba2 ada milk. wuhuu terus excited hisap sampai habis hehe.

oh, kitorang bagi nama pendek je supaya boleh panggil nama penuh. hehe. tak macam omak abah eh jadi za2 and lan2 hahaha.

tapi malangnya syaura telahpun dapat banyak nickname -caura, rora, lady rara, scha2.
cisssss

jangan harap! mesti panggil syaura!

love u princess.
okay sekian.

5 comments:

~lalala~ said...

oh! mcm kau la! mcm miao!

f a i z a h 's said...

wah...mcm abah dia...bila nk cite pengalaman deliver neh...xsaba nk tau :D

[zaza] said...

intan: macam aku eh? ingat macam lan2 =p

faizah:ok2..nanti akan cerita. hehe..belum fully recover takleh citer lagik nih

chicA said...

wah~ dah dpt baby girl. syaura..wat a cute name!tp matanya very sepet. mata ikut lan2 la ek..muke, nati 2-3 bln br leh judge balik. congrats zaza!!!

[zaza] said...

thanks chica..dalam perut lagi dah pesan 'nanti mata cepet macam papa okeh~'. napa tah kite suke nengok baby mata cepet..=p