Friday, August 27, 2010

baju kurung syaura disponsor oleh katak

yeah..setelah memekak sana sini bahawa takde baju kurung untuk syaura
akhirnya isnin tengahari kakak ai telah talipon dari jusco bahawa dia tengah nak belikan baju kurung~
sebab tetiba kat jusco ada jual baju untuk 4-8 bulan ok..

eh along tak keje ke, hehe tetiba
ok2 dia pergi check-up terus dapat MC, almaklumlah syaura nak dapat sepupu dah yay2

tapi dia pun tak sure syaura muat ke tak baju tu
as in, tak muat sebab macam kecik je baju tu sebab dia tengok gambar syaura, dia kata macam da gemok je
snanye along tak paham ke, syaura memang fotogenik gemok dalam gambar
padehal cuma pipi je tembam di alam nyata
huh
jadi sehelai thai silk oren itu berharga less than RM50 yayyy lagi
disponsor oleh katak tercinta
hoho itu bukan typo, ai memang panggil dia katak
for being the mongok-est kakak in the world

this is the evident
bila nengok balik, rasa macam nak sepak sampai berjoget
masa ni syaura baru umur 30 hari lebih kot.
ini lah akibat kalau tak pernah ada anak sedara.
sepanjang hari dia mengacau syaura ok. cuma berhenti time nak makan or tido or benda2 wajib lain je. sebab tu syaura dah terlalu biasa dan terlalu ngantuk sampai time tidur pun dia tak kisah kena cubit pipi, kena cium2, kena kejut2 'syauraaaa..mangun2~~~ asyik tidooo je~~' PADAHALL DARI TADI TAK DAPAT TIDUR SEBAB KENA KACAU
geramnya rasa hati ai

mak bapak sedara yang sangat first time ada anak sedara

boboy yang extra penyayang tapi sangat penakut nak angkat syaura dari tilam
terus tak berani bergerak kalau dukung syaura
masa tu kan syaura kecit sangat lagi dan sangat rasa fragile

2 comments:

NURUL said...

hi comel nyer anak dara kamu. anak saya raina baju kurung tempah org jahit jer awak. nak cari yg dah siap mcm susah je.

salam kenal ye
nurul mama raina evaqairina :)

[Zaza Azlan] said...

salam kenal nurul..
saya pernah baca blog awak dulu tapi lepastu lupa nak book mark so lupa dah address blog hahaha..

sebab familiar nama anak awak yang sedap tu =p

oh saye pun ingat nak tempah tapi kain kat miri ni tak banyak choice lah..so baju kurung saya pun kakak saye yang belikan..

nak tempah time dulu, gemok lagi =p