Friday, July 23, 2010

berada di usj pada july 2010

peff akhirnya selamat sampai ke kl setelah berhari2 saspen nak bawak syaura naik kapal tebang lagi
walaupun berhari2 saspen, nak packing barang tetap tidak juga
penat tau pack, unpack, sebulan berapa kali nak berjalan daa =p
teringat time sekolah dulu, punya la excited kalau ada rombongan pergi mana2 ke, camping ke.
nak campingnye jumaat
ahad dah siap pack semua barang
lepastu isninselasarabukamesjumaat tatau nak pakai ape dah

jadi, petang semalam nak fly, tengahari baru terhegeh2 balik time lunch nak pack baju
lecehnya leceh, sambil menyedapkan hati, ni kalau tak cukup baju ni ai terpaksa shopping baju laa

masa lunch dengan tpot haritu, tpot ajak melawat baby irfan sebab dah lama tak jumpa
tapi saye bagitau la saya ambik annual leave dari hari jumaat sampai selasa depan, sebab nak ikut lan2 pergi training
tpot terus kata 'kite dah agak dahhh..kite dengar lan2 nak pergi training over the weekend, kite dah agak mesti za2 nak ikut'
za2: a'ah
tpot: kenapa za2 takmau duduk rumah sorang ke? kan syaura ada?
za2: entah, kite kalau duduk dengan syaura pun, kite still rasa sunyi, kosong je
tpot: yeke, dasyatnya zaza
za2: sebab kite kan lepas kawin tak duduk dengan lan2, lepas syaura lahir baru kite dapat pindah miri kan, so kite baru 4 bulan lebih la duduk dengan lan2 hihi

jadi saya pun terfikir, kenapa ada orang bila dah dapat anak, ada yang kata, takde husband pon takpe, asalkan anak ada

untuk saye, adalah tidak boleh
fuh, kalau lan2 pergi offshore daily trip pun saya ialah menghitung jam dengan syaura
TAK MUNGKINN 5 hari ni saya kena tinggal

lan2 adalah separuh dari diri saye
syaura adalah separuh lagi
jadi dimanakah saye?
saye adelah separuh dari diorang jugak
cehh macam mana tu, maths fail la katakan =p

eh bukan salah ai sorang
masa lan2 bagitau ada training pun dia kata macam ni 'mama, papa kena pergi training kat subang 5 hari, mama dengan syaura ikut yeh'

hehehehe, ai terpaksaaaa ikut~~~~

ok2
sehari sebelum bertolak, weols bawak syaura dinner kat kedai warung kelantan
sangat sedap
tapi yang paling utama ialah ramai orang, supaya syaura biasa dengan orang ramai, supaya tak menangis dalam flight
walaupun saya pun tak sure kenapa dia nangis sangat2 masa last time naik kapal terbang

so semalam, saya bawak satu bag naik plane, penuh dengan barang2 in case syaura merengek ke menangis
ada mainan, ada pacifier, ada selimut, ada bantal, ada singa kesayangan, ada buku cerita, ada topi pink
rupanya kali ni dia rilek je bermain2 panjat sana sini
dekat2 pukul 8 malam je terus tido nyenyak, baring kat kerusi kosong kat row kitorang
nasib baik flight tak penuh
time kapal nak landing, saya dengan lan2 punyala standby pegang badan dia, letak pacifier tepi mulut in case dia terkejut
rupanya tidur mati yang tak sedar pun kapal dah mendarat dengan terhentak sana sini
memang genetik omak eh tidur tak sedar diri

so kesimpulannya haritu dia menangis sebab sakit telinga sebab diference of pressure ye..
padahal dah pakai topi, pacifier segala..

tapi sangat penat okayyy
snanye kalau dah jadi mak orang ni, tak kiralah anak buat perangai ke or tak buat perangai ke or sedang tidur
penatnye sama je
sebab, penat of being alert all the time
takut baby bergolek la, risau itu risau ini, standby itu ini

macam kerja pak guard la, memang la duduk melepak je
tapi kalau melepak tidur takpela, ni duduk melepak tapi mata kena awas sana sini perhati orang itu ini fuhh penat tau

weols duduk kat sheraton subang, sampai2 dah pukul 10 malam, terus tidoo, uncle boboy nak datang melawat syaura malam tadi, noway man, esok je hehe

jadi lan2 sudah pun pergi training pagi ini manakala syaura sedang tidur lagi
bangun je, siapppp kita terpaksa pergi ikea hehehe

11 comments:

Mrs Li - Faeeza Yusoff said...

joms la dtg umah kamiiiiii :D!! syaura x jmpe abg adam lg okehhh!!

Hannah Johary said...

Tang packing baju adalah sangat sama!

I pun suka packing awal2. Then buat kempen 'Jangan pakai baju' for the whole week.

Tang laundry pun sama. I kalau cuci kain, semua sekali I cuci sampai Mett terkial2 takde spender. Haha.

Cery said...

selamat bershoping di kl..heheh...big sale raya....angkut bwk gi miri..hehe

~lalala~ said...

nak ikut pegi ikea!! sheraton subang aku tau kt mane~~~

[Zaza Azlan] said...

faeeza: alaaa bestnyaaaa..nak datangg tapi lan2 training sampai petang, even weekend pun..lepastu bila mak abah dapat tau weols datang kl,diorang pun terus datang kl tengah malam tadi dari johor okayyyy. sanggup tuuu demi cucu kesayangann [anak yang jeles hehe]

nanti la jumpa time ada orang tu kawen kat kedah bulan 12 nanti =p

[Zaza Azlan] said...

hannah, tang packing baju sama, time i sekolah dengan kat uni je =p sekarang ai pack last minute sebab kalau tak i akan bongkar balik semua, nak jugak cari baju2 kesayangan pakai pergi kerja hehe

dasyatnya basuh sekaligus, ada tempat ke nak sidai semua hehehe

[Zaza Azlan] said...

kak cery, ala lecehnyaa mega sale dah start pulak =p leceh sebab sure orang ramai, tapi kite bawak baby hehe.

tapi tu la, camne pulak mega sale boleh ada time kite kat kl nihh..terpaksaaaa la shopping

[Zaza Azlan] said...

intan, laaa aku dah pergi ikea dah semalam masa ko send comment tu..huk2..baby syaura bosan duduk bilik je =p

ko kerja kat mana aa

kunaz said...

owh tpot plan nk visit irfan ke? sweetnye. ble nk wat reunion 3 family lps dh ade baby ek? dulu reunion byk kali tp time baby dlm perut. huhu...

~lalala~ said...

aku kt bukit jelutong, sepelaung je dr subang. keke. tak pe, ko pegi la hanimun dgn lan2 ngn syaura. kalo ko agak2 bosan gle nk mati, calling2 la aku. kte pegi soping hantaran kawen aku ke~ keke

[Zaza Azlan] said...

naz, jom potluck before puasa. hehehe

intan, hanimun ape, hehehe. mak abah mak metua abah metua ai sume datang sini jadi semua melepak rumah makcik kat sunway.