Saturday, July 3, 2010

kedai paling best dalam dunia

sempena birthday syaura yang ke 4 bulan lagi seminggu, kitorang telah membelikan hadiah ini
nursery rhymes caterpillar. ini untuk pasang di baby cot.
ingatkan nak beli musical toys yang boleh pasang kat babycot yang boleh pusing2 atas kepala tu, sekali mahal gila la pulak, ratus2 kot, tunggu abah ko jadi menteri ye syaura =p

gila ahh kalau tiap2 bulan sambut birthday ada hadiah, by the time syaura umur 5 tahun kitorang pun diisytiharkan muflis T_T

memang sangat terpegun dengan mainan baru.
kalau tekan bulan bintang tu akan keluar banyak lagu
kalau picit benda gantung2 tu akan keluar bunyi cit2
lepastu boleh baca cerita kat badan caterpillar tu
eh apsal mak dia yang lebih2 suka

sebenarnya saja buat alasan hadiah birthday =p
memang nak beli musical toys pun untuk syaura sebab dia macam sangat2 berminat dengan bunyi dan bright colors je

tiap2 petang wajib tengok dibo the gift dragon
confirm terpegun dia depan tv
saya dengan lan2 boleh makan dinner dengan aman damai sekali sampai kartun tu habis
sangat kagum bila dapat tau snanye kartun ni dari korea

tapi memang best gila kot dibo the gift dragon tu
tiap kali nak bagi hadiah, dibo dengan kawan dia akan nyanyi2 and berjoget2
ada satu hari tu, saya tengah makan, tiba2 time tu dibo tengah nak bagi hadiah
lepastu saya nyanyi lagu dibo tu sekali ok 'dibodibodi~~'
sangat malu bila lan2 usik2 saya lepas tu, sebab berhenti makan sebab nak nyanyi lagu dibo, lagi mulut ternganga
kalah syaura
cis2

ada satu kedai dekat miri ni bernama Toys World
ala2 Toys R Us tapi lagi best
before kawin, lan2 selalu bawak pergi kedai ni untuk dia tengok2 Gundam
tiap kali usya2 gundam, sure macam nak pensan sebab ada 4 rak penuh gundam tatau nak yang mana =p
tak pernah pulak explore sampai ke belakang
then masa pregnant baru saya tahu yang kat bahagian belakang tu penuh dengan barang2 baby
semua brand yang aneh2 dan best2 dan sangat2 best mostly dari oversea and harga pun ok je
macam brand Tommee Tippee, NUK, MAM, Carters, Lamaze
nak ape, semua ada. blanket, pacifier, bib, teat, rompers, socks, mittens, bedding set, toddler's toys, baby cot, stroller, warmer, sterilizer
kedai yang multipurpose dan sentiasa updated
kat bahagian depan pulak ada barang2 memory lane

saya terus apply jadi member sebab dapat 10% diskaun
sangat bahaya
tiap kali pergi kedai ni je saya akan keluar dengan barang T_T

tiba2 harini saya discover yang tingkat atas kedai ni adelah bahagian buku
kalah POPULAR ok
lepasni memang saya tak pergi POPULAR dah kot
buku2 kat sini lagi updated, dari buku budak ke buku orang tua

eh asal promote lebih2 pulak nih uh uh

baiklah2
sebenarnya saye suka belikan syaura educational toys
and bagi dia tengok educational cartoons
supaya boleh stimulate sel2 brain dia ok
ceh budak2 zaman sekarang, banyak betul alat2 canggih untuk mereka

tommee tippee sila lantik ai jadi duta anda ye
ini adalah pacifier orthodontic paling canggih kat dunia
kononnya ada R&D oleh dr apentah
exaggerate gila specification dia, sampai saya terpedaya membeli T_T


ini pula bantal paling selamat kat dunia. babylove.
reduce risk of SIDS la, prevent suffocation, perfect for allergy sufferers la bla3


oo kalau dah shopaholic tu, memang shopaholic jugakla
barang baby pun jadik T_T

5 comments:

beluncas said...

oh sgt comey... i tau kartun dibo itu...pororo pun korea jugak....tp ai (read: ai yer, bukan icad) lg suker 'timmy time'..haha. pendek kata, playhouse disney mmg channel wajib pasang ari2

kunaz said...

hoho... itulah kedai rasmi aku sjak dr zaman pegnen za. best kn, sampai dh xsdar berjam2 dlm tue. boss dia pn sgt best, dh siaphafal muke aku. hahaha!

[Zaza Azlan] said...

jme: timmy time tu bila pulak? mcm tak pernah tengok je..tapi sekarang world cup dominating la..wahaha aku dapat main intenet je ni =p

kunaz: boss yang mana satu ek..aku tak pernah jumpa pun =p miri ni kecik tapi nasib baik ada kedai best kan..

HuRuN^AiN said...

hai,slm pkenalan.sy br jumpa je blog akak ni. =)

seronoknya ada kedai camtu kat miri.xpernah jmpa lg kat kuantan ni.hm,nak tanya akak beli brg ape lg educational toys utk baby?sy sngat la xreti nak beli ape.slalu fikir sesuai ke tak. anak saya skrg 3bulan.

lg1, akak beli kt kedai tu ke nursery ryhmes caterpillar tu?brp harga ye?online ade x?ingat nak beli jgk..

k,tq akak.

[Zaza Azlan] said...

salam ain..tq sebab sudi visit blog ni =)

hmm educational toys untuk syaura ada banyak..sebab akak memang nak stimulate otak dia awal2..ada piano baby untuk dia tendang2 kaki, ada playgym, ada buku kain, ada lamaze stroller toys..

untuk baby 3 bulan sgt sesuai untuk baby ain main playgym. sebab ada mainan gantung2 yang kaler2 dan gerak2 tu. since baby dah dapat tengok kaler2, dia akan sangat excited dapat tengok benda2 striking mcm tu.

macam caterpillar tu, syaura sgt suka. bgn pagi terus toleh. sbb ada lagu and colourful kan =)

nursery rhymes caterpillar tu akak beli kat kedai tu la. RM89.90. tak sure ada tak online. tp akak memang tgh bercadang nak jadi reseller untuk kedai tu. tgh diskas2 lagi dgn hubby ni =)

sori lambat reply, ni malam je terus tido haa pukul 8. harini je paksa tak tido =p