Friday, February 26, 2010

baby serindit dah muncul ^_^

sebenarnye pagi tadi pergi brekfast kat town
sampai rumah dalam pukul 11 pagi macam tu la

saye terus duduk dapur, masak bubur kacang
sebab petang ni, cze, kiki, noya, zahirah, lut and wife - nira nak datang rumah

pukul 3 ptg, bila saya naik bilik
tengok ada 2 misscall
ohh from serindit!!! [cheah konon risau, tapi tinggal je hp kat atas]

misscall pukul 2 and 2.30 ptg
so saye call dia balik

za2: hello
endit: kacet!!! ai dah beranak!!!
za2: hoih, biar betul, apsal suara sangat bersemangat nih?
endit: betulla, pukul 12.40 tadi. sangat penat ni tau.
za2: cepatla mms gambar baby..
endit: baby kat nursery..ai sangat menat tau..nak rehat ni

it's a boy =)
bla3 gosip2 lama jugakla pasal experience dia bersalin
siap suruh saya amik je epidural sebab sakit sangat2 katanye [padehal pagi tadi dia berlagak takmo amik epidural keh3]
sempat lagi bergaduh pasal nama baby, sebab nama yang kitorang pilih adalah sama hahha [kalau saye dapat anak lelaki laa]

wahhh saye rase sangatttt nak menangissss
terharuuu sangattttttttttttt
sob3
so happy for her

alhamdulillah, proses bersalin dia sangat senang
semalam dah start induce..pastu malam tadi dia tidur
pagi tadi 2nd dose
then pukul 10 pagi dah sakit
pukul 11 pagi masuk bilik bersalin
and pukul 12.40 samting..wallaaaa baby dah keluar!!

ok..my turn pulak insyaAllah next week..

4 comments:

Juraidah Hashim said...

za, aku siap nk ajak ifa jmp...kalo2 dia blk klate..rupenye dia da kt spital mase tu..dh nk due sgt2...haha...neway, gudlak kt ko za...do'akn perjalanan aku yg jauhhh lagi neh...hihi

[zaza] said...

Jedah..ko kat kelate ke now..
Haha..tq..sama2 la kite doakan ok ^_^ takpe, ko lama lagi, banyak masa lagi nak prepare..

Maaruf Mohamad said...

kak zaza..jangan lupa suruh lan masuk bilik bersalin sekali...
=)

[zaza] said...

maaruf..of course!! haha dah train dia awal2 supaya tak pensan karang =p