Thursday, February 18, 2010

sedikit tentang kerja

entry2 ai memang entah hape2 semuanya
takde motip langsung
[konsep: blog ai sukehati ai la]

ye..ai memang malas nak tulis benda2 yang bermanfaat sangat
lagipun ini adalah seperti diari
i wrote anything that happens around me, what i feel etc2

hari ni pun ai pagi2 buat kerja office sikit
ada few projects yang tengah ongoing and some needs technical review
walaubagaimanapun
sempena saya cuti panjang ni, cze yang sangat2 baik hati telah cover saya
so dia adalah E & I Engineer sekarang hehe

bila lut dengar macam tu, dia pun nak cuti jugak lah kata dia
so biar cze jadi M & E & I Engineer
sekarang mulan pulak tengah cuti kawen sebulan
nasib baik mulan tak suruh cze cover dia
kalau tak, cze adelah C, M, E & I Engineer la kan
pastu dia pun masuk hospital bahagia kerana tekanan melampau hehe

haha ape khabar section ai sekarang
tak rindu punn dengan kerja2 yang melambak tu
=p

dalam section tu, ade 2 orang Electrical, 2 Civil, 3 Mechanical and 2 Instrument
sebab kitorang section project engineering kan
haruslah satu jaga setiap field
each of the field consist of seorang senior, sorang junior
macam saye, saye la junior tu
atas saye adelah seorang senior - expatriate from Phillipines
huh berterabur nak cakap dengan dia
saye kena tengok citer filipina la nak paham accent dia tuh

ok saye memang berharap sangat2 dapat tukar to non technical
dah apply pun
saye memang tak interested pun doing electrical nih
memang sakit kepala
of course la kan if you do things that u don't like, u won't go anywhere

people ask, so buat apa ambik electrical engineering kat U dulu?
membazir duit je
i was like 'it's no harm untuk belajar ilmu apa2 pun. bukannya apa yang kita belajar tu, itu yang kita kerja kan. if i go for something else, i would gain different knowledge. kan lagi bagus daripada tahu satu ilmu saja?'
[anyway saye ambik engineering pun just to fulfill my dad's wish. at least dapat pahala kan, menggembirakan parents ^_^]
if i go to different field, i would still serve this company, hopefully better? - so there's no waste of scholar there

ape2 pun result untuk semua ini akan release bulan April nanti..
doakan lah..

seperti biasa letak gambar yang takde kaitan dengan entry

saye rasa dia bercadang nak masuk. tapi mungkin kepala tak muat pagar. ataupun pernah ada experience leher tersangkut kat pagar?

4 comments:

chicA said...

hehe..bosan2 kat opis lalu sy mbaca entry zaza..

saya pon tak ske engine. tp sbb parents gaks. too bad..mintak keje jd menda len tak dpt.. dpt jd engineer gaks. skang cm dah redha. laaayaaan jek!

slamat menunggu hari mdapat baby..beshnya~~

btw..sy ialah syikin rumet mimie kat utp~ hehe

[zaza] said...

oh..chikin..of course i know who is chica!~ hehe..[nampaknya blog ini sudah kantoi]
hmm..tq for the wish..
anyway, takpe kalau redha dengan kerja..itu yang paling penting.

beluncas said...

malangnyer za, aku rasa cze memang tekanan jugak..hahahah. pagi td aku buat status "nak jd surirumah", tiber2 dia msg "aku nak jd jugak!", haha. adekah ade tanda2 stress di situ? hmmm~~

[zaza] said...

ohh ye ke miau..sian cze hahaha. em kalo dah jadi mummy, memang rasa nak jadi housewife kan? tapi cze, ape kes? =p