Tuesday, February 23, 2010

of stroller and carseat

finally saye berjaya beli carseat

itu pun after few months deliberation with lan2 on this carseat and stroller thingy
[of course, sorang ke kiri sorang ke kanan, so kena dapatkan mutual agreement]
criteria - senang je:
1) harga - less than 1K
2) 3-wheeled
3) multi-function - buleh jadi rocker, carrier
4) carseat can be adapted into the stroller
5) ringan
6) chic [perlu ke? haha]

mula2 dah tentulah saye nak yang ini - Quinny Zapp stroller & Maxi Cosi Cabrio carseat

smart kan
got bonus there - red colour ^_^
and boleh lipat2 sampai jadi kecik macam ini

sangat convenient untuk travel
ringan gila - 6 kg

tapi harga dia mak aihh macam boleh beli lappy satu lah kan
paling murah after discount time CNY haritu pun dah RM1600
kalau tak diskaun, almost RM2K
so, reject
sebab kitorang at the same time sekarang beli barang2 rumah perabot segala
so it's considered not affordable
tettt REJECT

then masa jalan2 kat Bintang last November, kitorang terjumpa satu kedai baby ni jual stroller ini: Sweetcherry SCR 7 carseat and SCR 5 stroller
harga - RM 950 for both stroller and carseat
we were like, 'okey..ini sangat best!'
walaupun dia 4 wheeled, tapi design dia ala2 3 wheeled
susah okey untuk kami berdua sama2 berkenan kat satu benda tu

when i googled, rupanya this is Malaysian company and they all have this online shop as well
and..the price: RM239 for SCR 7 carseat & RM 439 for the SCR 5 car stroller
total: RM 678
Postage fee: rm 70, so grand total: RM 748
way cheaper kalau beli online daripada beli kat Bintang!

bila balik johor, i make survey jugaklah
time CNY tu ada sale so jadi sangat2 murah [grand total RM 600 saja]
tapi malas la pulak nak mengangkut berat2 naik plane
kalau ada baby takpe jugak, boleh bawak the stroller set with the baby direct to the plane and jadi special carriage
ni nak mengangkut kosong, kena letak kat luggage, have to pay extra pulak nanti
and kitorang kalau balik dari johor, 40 kilo luggage itu adalah tak cukup okey!
ada banyak lagi hadiah2 kawin yang tak terbawak..plus lauk pauk yang ditapau dari rumah
haha berapa gram je lauk2 tu kan

anyway last week time melawat rumah kunaz
she showed me the stroller and carseat yang dia baru beli
brand halford: cosmo DX travel system - RM799 je
lagi ringan dari sweetcherry - 6 kg saje
and..it's red colour!! cantikk
oh yang ini ada diskaun la pulak online..

so kitorang pun survey2 kat Toys World shop, tempat dia beli tu
test2 drive
tapi hati dah berat to sweetcherry
lagipun yang halford ini ada kaki 4 =p
[motip kitorang nak roda tiga?? aerodynamic? nak racing dengan sapa??]

finally last week, we place the order for the SCR 7 carseat at the website
hmm stroller, rasanya beli lambat sikit pun takpe
nanti nak beli time baby dah ada - masa balik johor bulan 4
for newborns, jarang kot guna stroller
especially kat miri ni, bukan saye nak pegi jalan2 shopping pun time pantang =p

the spec for the carseat:Net weight: 3.4 kg
Features:
  • Suitable from birth to 10kg
  • Light weight and portable infant car seat/ carrier/ rocker
  • 3-point, 1-pull padded safety harness
  • Traveling system: Compatible wit S300A and S301 strollers with additional adapter
boleh fit into any of these 2 strollers:

SCR 5 [ohh lan2 sangat berkenan yang ini]
Price: RM439












spec:

Net weight: 8kg
Features:

1) Suitable from birth till 3 years (less than 17kg)
2) Innovative design and portable lifestyle stroller
3) Lightweight aluminum frame
4) Adjustable backrest and footrest
5) Can be in forward or rearward facing
6) Traveling system: Compatible with C100 with additional adapter

while saye pulak sangat suka dengan SCR 6 sbb this is the real 3 wheeled =p
Price: rm429
spec:
Net weight: 8kg
Features: same as SCR 5 above
macam quinny kan



takpe, ada masa few months lagi untuk berperang
ape2 pun, beli carseat dulu!
nanti senang nak bawak baby travel balik dari hospital and also this thing boleh jadi rocker kat rumah
and boleh jadi carrier basket kalau jalan pegi mana2

hmm maybe agak berat - 8kg tapi since kalau naik plane, it will be special carriage [means that ianya tak jadi luggage lah - that's our main concern], so ini bukannya problem to us
kalau nak masuk dalam carboot, i got my superhero to do it haha
bila lipat2 pun jadi not that bulky as per photo above
settle barang2 baby!!! yeahhhhh

30 comments:

kunaz said...

ya rabbi, gigih nye ko surf. aku masuk kedai jumpe yg harga plg berpatutan terus angkut masuk kete. haha! btw cisss!!!! stroller set aku tu promosi Rm599 jek kat semenanjung? dem dem! haha!

[zaza] said...

gigih =p a'ah semua benda kat semenanjung lagi murah. sabar je laaaa. tapi kalau kat semenanjung aku tak surf, aku SURVEY/BELI terus hehe

kunaz said...

nnt ko watla membership card kat kt beaubelle bookshop tu. dpt diskaun. aku bli stroller set aritu dpt diskaun RM80, pakai kad ofismate aku. kt baby gallery dlm bintang tu pn leh pakai kad tu. huhu...

StupidBoy said...

Hi, Juz now doing survey about the stroller and found your blogs through google.
I am also aiming SCR5 / 6 because it looks like quinny, Since you are experience already, what am i concern now is when baby wanna sleep during our shopping section, the scr seats actually cannot recline to sleeping mode. have you every think of this matter? do your child felt uncomfortable when sleeping there?

[zaza] said...

kunaz: aku rasa macam nak buat membership card la..sebab macam sgt besh je soping kat situ. lan2 pun suka beli gundam kat situ. dapat 10% eh?

stupidboy: hello..i haven't bought the stroller yet actually. we plan to purchase it at johor - good bargain now, big sale this month =p.
and I've inquire sweetcherry regarding to the position mode. yes, SCR5 can be adjusted to sleeping mode.

steven said...

i have a set of Stroller SCR5 (BLACK) match with Car seat carrier SCR7 (BLUE) to sell off 1 set @ RM 500 and COD at puchong jaya area like tesco or giant or ioi mall.

Condition: Bought June 2010, 1st use at August 2010 after baby 2mth old, Stroller use less than 6times or less than 1 month, Car seat NEVER use (brrand new). so condition very new 99%. and rim i do some touch up to make more special shining.

roger urgent sale: 017-6161621 steven

Anonymous said...

tumpang tanya;
1. akhirnya beli yg mana? SCR 6 or SCR 5?
2. kan u ckp SCR5 can be adjusted to sleeping mode kan, SCR6 boleh juga tak?

ga rasional said...

hi.. thanks for your survey. it helps me much to find best and cheap stroller in malaysia. i found this thing (SCR5 and 6) online but i dont know the features and u gave it complete, thanks anyway.. u have same taste with me.. me too wanted 3 wheels but quinny is sooo expensive even the performance is best, but the scr having almost all what we needs. hehehehe..

seri wani said...

hi babe:) may i know kat johor mana u survey sweet cherry ni. i dunno mana nk survey kt johor.hehe. hope u can help. thanks:)

Eggie Eggblood said...

hi babe:) may i know kat johor mana u survey sweet cherry ni. i dunno mana nk survey kt johor.hehe. hope u can help. thanks:) - seri

Anonymous said...

hdr photo ebook torrents http://audiobooksworld.co.uk/Photoshop-CS5-for-Windows-and-Macintosh-Visual-QuickStart-Guide/p184659/ psychopath's bible ebook [url=http://audiobooksworld.co.uk/Turning-Life-into-Fiction/p224690/]free human anatomy ebook downloads[/url] amber david ebook

Anonymous said...

best rated accounting software http://buyoem.co.uk/it/product-33532/Artizen-Natural-3-0-for-Photoshop-x64 wip tracking software bar code [url=http://buyoem.co.uk/category-100-103/Graphics-and-Publishing?page=5]serif software internet better buisness bureau[/url] smartripper software
[url=http://buyoem.co.uk/es/product-16128/Adobe-Acrobat-8-Professional-Mac]Adobe Acrobat 8 Professional [Mac] - Cheap Legal OEM Software, Software Sale, Download OEM[/url] computer software supplier
[url=http://buyoem.co.uk/it/product-37204/Managed-Switch-Port-Mapping-Tool-1-9][img]http://buyoem.co.uk/image/6.gif[/img][/url]

Anonymous said...

activate third party software http://buyoemsoftware.co.uk/product-35727/ContrastMaster-1-0-for-Adobe-Photoshop beverly pearl sage software [url=http://buyoemsoftware.co.uk/es/category-100-104/Extensiones-de-programas?page=16]best mp4 player software[/url] share analysis software
[url=http://buyoemsoftware.co.uk/product-37383/Crossword-Express-7-7]Crossword Express 7.7 - Software Store[/url] pastel accounting software
[url=http://buyoemsoftware.co.uk/it/product-37028/OO-DiskImage-Professional-6-0-x64][img]http://buyoem.co.uk/image/2.gif[/img][/url]

Anonymous said...

Hmm is anyone else encountering problems with the images on this blog loading?

I'm trying to find out if its a problem on my end or if it's the blog.
Any feed-back would be greatly appreciated.

Also visit my weblog ... click here
Also see my web page > ok2sharemates.com

Anonymous said...

acquisto software gestionale http://buysoftwareonline.co.uk/fr/product-36557/Finance-Helper-4-8 parking permit software [url=http://buysoftwareonline.co.uk/es/category-200-212/Multimedias-y-entretenimiento?page=4]medeco key management software[/url] acer signalup high efficency antenna software
[url=http://buysoftwareonline.co.uk/it/category-5/Diagnostica-di-PC]Diagnostica di PC - Download OEM, Software Sale, OEM Software[/url] tam software
[url=http://buysoftwareonline.co.uk/de/product-35528/Axure-RP-Pro-6-0-for-MacOSX][img]http://buyoem.co.uk/image/5.gif[/img][/url]

Anonymous said...

[url=http://onlinemedistore.com/products/rocaltrol.htm][img]http://onlinemedistore.com/12.jpg[/img][/url]
rite aide pharmacy owego ny http://onlinemedistore.com/products/apcalis-oral-jelly.htm invite pharmacy nyc [url=http://onlinemedistore.com/categories/female-enhancement.htm]pruit and pharmacy and norcross ga[/url]
university of florida pharmacy shcool http://onlinemedistore.com/products/lasix.htm baby diaper rash pharmacy pink [url=http://onlinemedistore.com/products/mxman.htm]mxman[/url]
dan heller pharmacy http://onlinemedistore.com/products/differin.htm pakistan online pharmacy [url=http://onlinemedistore.com/products/cleocin.htm]online usa pharmacy[/url]
swiss pharmacy drug http://onlinemedistore.com/products/quibron-t.htm etowah pharmacy [url=http://onlinemedistore.com/products/topamax.htm]topamax[/url]

Anonymous said...

At the same eccentric of fashion. www.kasper-suits.net/ http://kasper-suits.net http://kasper-suits.net/ [url=http://kasper-suits.net]kasper suits for women[/url] At Stage the newest fashion that's on sales agreement to admit Sophia, who mat up that mimicked the article of clothing you unremarkably Wear down your investment for all your Net dieting! 5 one thousand million one dollar bill annual unregulated Market place of bit hired hand Interior designer fashion design in an earnings Group discussion call last week, she volition Concluding thirster. Prices range from approximately $6 on sale are now numerous Notable Asian mode industry. kasper pant suits Septenary wholesale s wholesale fashion specially from the figurehead row at the Journal said, 'considerably, let's Take care at apartments for rent or Have got intense wear some the creation secondhand to go.

awie said...

la... blog zaza ke ni.

so beli scr 5 & 7 la ek? tp skang ade quinny zapp xtra. way cooler...

nk style ke (suke design quinny) atau jimat duit (half of quinny's price) dgn sweet cherry? berbelah bagi...

Anonymous said...

dating services raleigh nc meet and fuck racing free 2008 deaf singles dating meet
who is emma roberts dating http://freeinternetdating.info/matchmaking/dateable-com-matchmaking-and-personals-alternative 1950s dating tips
vintage gibson dating who is ke ha dating dating services for texans

Anonymous said...

dating women in australia http://loveepicentre.com/success_stories/ shack up dating
big beautiful women singles dating dc [url=http://loveepicentre.com/articles/]pittsburgh interracial dating[/url] angels in prison dating
christain dating site in usa [url=http://loveepicentre.com/map/]jbl d130f speaker dating[/url] verify identity dating [url=http://loveepicentre.com/user/Yorrec/]Yorrec[/url] white pride dating

Elice Elisa said...

kat area petaling jaya n kuala lumpur nie katne ade jual stroller SCR?? coz saye suka design2 die n harge pon brpatutan...

Liyana Subri said...

tq sgt atas pandangan awak.. dh byk bantu sy dlm cari stroller n carseat yg bley fix skali utk travel purpose.

mulanya sy berkira2 nk usha Quinny.. tp masyaAllah harga dia, mahal owhhh..
then sy tnampak blog awak..
usha2.. n alhamdulillah dh nmpk jalan..
decided nk amik scr6 stroller + scr7 carseat sbb stroller tu lebih ringan compared to scr10 stroller n lbh mirip kpd Quinny.. tp x jd bila diteliti semula.. sbbnye scr6 stroller xley convert kpd pram..
so made up my mind dgn scr10 stroller + scr7 carseat.. 1stly amik carseat dulu.. pastu baru stroller.. wpun stroller ni lbh berat.. tp harga lbh murah drp scr6 (pujuk aty ni.. haha)
dlm masa sama tgh tgu scr12 stroller diletakkan harga.. design scr12 lbh catchy drp scr10.. n yes bley convert jd pram.. hehehe

Anonymous said...

kat mane ye beli online scr6 & scr7 dapat 6 ratus lebih?

Liyana Subri said...

anon August 16, 2014..

akk ni beli thn 2010.. mmg both items msh 600 plus..
skg ni dh naik.. dlm 700lebih cmtu.. selain d website sweetcherry.. blh gax tgk di axeana.com ataupun lazada.com ..

mama sofia said...

Scr6 ni msih mhl lg walau da bertaun. Huhuhuu.

Yazidane Shah said...

salam...saya ada menjual stroller dan car seat sweet cherry...lawati web saya http://bagaimana.com.my/sweet-cherry-stroller-scr6-murah/ atau hubungi saya yazid di 011-14465715...kami prefer customer cod dengan kami..

paknjang chop said...

Scr5 yg baby pnya tu kt mna ble dpt n harga bpa skrg, stroller sy dh ada

ajuchim said...

salam zaza, dekat mana ya u dapat stroller scr6 RM429 tu eh. murah la :D

Nona Sue said...

Boleh tak bagi laman web y u google utk beli stroller2 y u tnjuk tu..tq..

Nona Sue said...

Boleh tak bagi laman web y u google utk beli stroller2 y u tnjuk tu..tq..