Wednesday, February 3, 2010

she's 34 weeks!!~ oh it's a SHE ehh?

disclaimer: ini adelah update time perasaan tengah emotional huhuhu

sekarang ini saye adelah preggy 34 weeks ^_^
sudah 66.5 kg as of today..overall dah naik 17.5 kg gitu~
sapa laa yang buat ai gemuk niii hihi
ohh lamanya xhapdet blog..ampun intan


7 months preggy me ^_^ ini adelah sebulan lepas mase trip to KK. gambar latest belum download lagi from camera disebabkan kebizian [cakap je la malas hahaha]


semalam baru balik dari jb..along kawen..
akhirnye kawen kakak saya itu..
za2 and lan2 balik for 6 whole days
lama betul ambik cuti, cuak jugak mula2 sebab banyak kerja pending
sampai 2-2 bawak balik lappy masing-masing
kononnya nak buat kerja kat rumah la
sekali, hampeh hahahah

nantila buat entry khas sempena along kawen..buat kenang-kenangan gitu
memang jadik attentionla saye oleh kerana kegemukan melampau ku ini..huk3
ohh baby syaura yang gemuk ok~~ bukan ai~~lalala

sekarang dah masuk 3rd trimester, sudah tidak energetic lagi seperti 2nd trimester dulu
yang paling obvious sekali adelah perasaan emotional yang melampau2
semua benda pun nak terasa, boley ke macam tu
sikit2 rasa tension
cuma boleh mengadu pada lan2 saje itu pun hujung2 minggu T_T
dahla tension benda2 yang bukan2
lagi2 tambah tension if org yang xdikenali suke-suki tegur "apsal perut mcm dah jatuh? dah dekat ni.." " apsal perut kecik sangat?" "apsal perut besar sangat" "apsal lonjong sangat" apsal tu apsal ni..sebenarnye yang mana satu?
hellooooo makcik, ai xpelik pun apsal body yu camtu camni, sibukk je nak apsal2 kat orang. ai ke yang buat diri ai jadi macam ni??? dah Tuhan jadikan macam tu, macam tu laaa huhhhh
**emo dah

so lebih baik diam dan cenyum je~ni semua hormon la ni tinggi sangat [salahkan hormon plak]
sabar2..hehe..kalau tak nanti baby ikot perangai mama yang hangin ni hahaha
selalu pesan kat baby, 'baby syaura nanti jadi baik and sabar macam papa okeh~~ '

baiklah jangan emo2..lagi 2 hari je kerja..
and then~yeahhh my hero's gonna save me this weekend!!!!
za2's application for unpaid leave dah approve ^_^
so overall, i'll be taking 19 days unpaid leave, pastu 2 whole months of maternity leave
and then with God's will, I'll be officially transferred to Miri..yeahhhh
Alhamdulillah ^_^

Macam tak percaya masa Mulan bagitau yang HRPC dah approve my transfer application
nak sujud syukur tak boleh sebab tengah dalam kereta
masa tu lan2 tengah jadi driver along untuk ambik baju pengantin dia kat rengit
hihi rezeki baby~

so this weekend pindah miri..for good hopefully
barang2 pun dah 80% pindah ke our new home there
nanti nak buat entry pasal rumah baru..best2..

tak sabarnye nak cuti!!!
nak kemas rumah, nak basuh baju2 baby, nak decorate baby cot, nak pasang semua frame gambar, nak tempah langsir, nak habiskan shopping barang baby, nak tulis blog hari-hari, nak deepen my knowledge on parenting skills nak itu nak ini..

ohh sempat ke semua tu dalam masa less than 6 weeks???

4 comments:

ANIEMZ said...

akak.. baby kite same tahun la.. alhamdulillah.. ngeh! tapi anim nyer lambat lagi.. awal bulan 9..

~lalala~ said...

bagos zaza, sbb ko mintak ampun kt aku sbb x hapdet blog. humph! *gaye bongkak*

[zaza] said...

aniem..wahhh tak sangka dah preggy!!!!! congrates!! amboi sejak duduk dengan cik abang yehh =p

[zaza] said...

tan2..camne nak comment on your blog?