Thursday, February 18, 2010

bawak bertenang zaza

saye rasa sedih
i think i'm not a good mum

misi saya sekarang masa unpaid leave ini ialah untuk belajar banyak2 pasal baby, parenting etc..
i've set my mind that i shall exclusively breastfeed and use modern cloth diaper to my baby

bila saya bloghopping to few articles on above items
rasa makin banyak saya tak tau
tapi rasa macam makin suntuk
sempat ke nak belajar semua2 tu
T_T

tapi kenapa orang dulu2 relax je buat 2-2 benda ini
kenapa, makin lama makin banyak procedure aneh2 untuk 2-2 benda ini?

haihh..
nak guna letrik breastfeed pump tu pun saya tak sure sangat lagi
nak simpan EBM pun ada different2 technique rupanya
nak basuh cloth diaper pun ada teknik gak ke

oklah nak pergi basuh baju
mungkin boleh menggembirakan hati

malam ni sambung belajar

3 comments:

ANIEMZ said...

kitaorang pun bercadang nak gune cloth diaper gak.. tapi tu la, belum cukup ilmu lagi.. sebab CD ni macam2 ghupe, macam2 jenis..pening2 hikhik..

~lalala~ said...

zaza, bwk betenang... ko pk mcm ni je, "seteruk2 ai, trok lg tan2 nnt bile jd mama." okeh?

[zaza] said...

Aniemz: takpe aniem banyak masa lagi, boleh buat comparison banyak2 brand. as for me, i choose babyland sebab murahh, pastu tak bocor compared to coolababy brand. how murah? 28 per piece ^_^ ni hasil stadi berbulan2 ni hehehe

intan: hahaha nanti when the time comes, ntah2 ko lagi terrerr dari aku tau. we'll see! ingat kata2 aku nih